vakantie informatie

Trend: All-Inclusive Wintersport vakanties

All-Inclusive Wintersport VakantiesReisorganisaties proberen de all-inclusive vakanties, populair bij de zonbestemmingen, ook aan de wintersporter te slijten. De grootste reisondernemingen van Nederland, TUI Nederland en Oad, spreken beide van een trend.

“Je ziet het nu ook in de wintersport. Alles zit erbij, maaltijden en ook skihuur en skipas”, vertelt Ronald Schildkamp van Hotelplan (onderdeel van Oad) donderdag op een perspresentatie van wintersportaanbieders in Den Haag.

Ook TUI, bekend van onder meer Holland International en Arke, ziet de vraag naar de totaalpakketten groeien. Vooral mensen die het budget in de hand willen houden, houden van de complete formules.

Het Oostenrijks Toeristenburo relativeert de opmerkingen. “Je ziet dat het meer wordt aangeboden, maar ik zou het geen tendens noemen”, zegt Nicole Pijpers van het bureau. Ze wijst erop dat veruit de meeste wintersporters – 70 à 80 procent – op eigen gelegenheid naar de skigebieden trekken.

Touroperators zetten verder de kinderoppas in om klanten te lokken. Verschillende organisaties komen met formules waarbij een crèche is inbegrepen. Wie niet met een peuter maar met een hond in zijn maag zit tijdens de vakantie, kan terecht bij hondenvakantie.nl, dat een oppas regelt bij het chalet.

Oostenrijk is met afstand de nummer een voor de Nederlandse wintersporter: het land trekt meer dan 50 procent van de skiliefhebbers. Het Toeristenbureau zegt geen last te hebben van de opkomst van alternatieve skigebieden, zoals Bulgarije, Scandinavië of zelfs Rusland. Afgelopen winter trok Oostenrijk opnieuw meer Nederlandse wintersporters dan het jaar ervoor.

Datum artikel: 25-08-2006 WintersportZie ook:

Een reactie toevoegen over Trend: All-Inclusive Wintersport vakanties

ATP vakanties