vakantie informatie

Belgen vroeg met boeken wintersport

wintersport trein De Belg boekt zijn wintersportvakantie dit jaar uitzonderlijk vroeg. Touroperator Jetair noteerde tot nu toe al een kwart meer sneeuwvakanties dan vorig jaar. De belangrijkste oorzaak van de vroege boekingen is het samenvallen van de schoolvakanties in België, Frankrijk, Groot-Brittannië, grote delen van Duitsland en deels ook Nederland.

Meer dan 40 procent van alle sneeuwreserveringen ligt nu al vast, aldus Jetair. Ook de extra kortingen voor vroegboekers en speciale acties voeden de trend om bij het eind van de zomer al de wintervakantie te organiseren.

Een kwart van de Belgen plant zijn wintersportvakantie tijdens de paasvakantie. De krokusvakantie is goed voor een vijfde van alle boekingen en de kerstvakantie voor net iets minder.

Alles samen vallen twee derde van alle skireizen binnen de officiële vakantieperiode. Jetair noteert ook een groot verschil tussen Vlamingen en Walen wat betreft de locatie voor hun wintersportvakantie. Drie kwart van de Walen kiest voor Frankrijk. De Vlamingen kiezen even vaak voor Oostenrijk als Frankrijk en bovendien is Duitsland als wintersportbestemming een volledig Vlaams verhaal.

Datum artikel: 24-09-2006 WintersportZie ook:

Een reactie toevoegen over Belgen vroeg met boeken wintersport

ATP vakanties