vakantie informatie

TUI-vlieger in Duitsland breidt uit

TuiLogoHet gaat kennelijk goed met de eigen vliegtuigmaatschappijen van TUI in Duitsland. Het aantal passagiers bij de drie jaar geleden opgerichte goedkope vlieger Hapag Lloyd Express, kortweg HLX, groeide dit jaar (2004) met 40% tot knap onder 4 miljoen.


De vloot wordt met drie machines uitgebreid tot in totaal achttien.
De extra machines worden in Stuttgart gestationeerd om de capaciteit daar van twee op vijf machines te brengen. De drie extra machines komen overigens van HapagFly, die ook tot het TUI-concern behoort. Daarmee wordt Stuttgart voor HLX de tweede basis, na Keulen/Bonn waar met 1,6 miljoen passagiers 40% van de omzet wordt gehaald. Stuttgart komt na 600.000 dit jaar volgend jaar op 1 miljoen passagiers. Hannover is de derde basis en thuishaven.

HLX wil overigens de harde concurrentiestrijd met andere goedkope vliegers uit de weg gaan. Wat blijkt uit het feit dat voor 2006 met een geringere groei van het aantal passagiers met slechts 15% gerekend. Germanwings, dochter van Eurowings waarin ook Lufthansa belangen heeft, wil dubbel zo sterk groeien. Bij de omzet rekent HLX door hogere gemiddelde prijzen en bijkomende activiteiten echter met 30% tot € 340 miljoen groei en een duidelijke winst van miljoenen..

Datum artikel: 12-12-2005 TuiZie ook:

Een reactie toevoegen over TUI-vlieger in Duitsland breidt uit

ATP vakanties