vakantie informatie

TUI Nederland stoot reisorganisaties af

Tui TUI Nederland, de grootste reisaanbieder van het land, stoot zes dochterbedrijven af. Dat liet de onderneming donderdag weten. Deze samenstellers van specialistische reizen vertegenwoordigen ongeveer 8 procent van de totale omzet van TUI Nederland.

Het betreft de specialistische reisorganisaties De Boer & Wendel, Isropa Reizen, Zeetours Cruises, Panta Reizen (stedenreizen, reisbureau en zakenreizen), Group & Incentive Travel en Holland International Destination Management (inkomend toerisme).

De dochters bedenken vakanties voor mensen met speciale wensen, zoals bijvoorbeeld groepsreizen en cruises. Bij de organisaties werken ongeveer 200 mensen die jaarlijks ruim 100 miljoen euro omzetten. Ze worden verkocht via een zogeheten management buy-out. Rene Klawer, nu actief als directeur voor de groep, neemt ze over voor een onbekend bedrag.
TUI richt zich vanaf nu op zijn hoofdmerken Arke, Holland International, Kras SterVakanties en de luchtvaartmaatschappij ArkeFly. TUI is beter af zonder de dochters, vindt de bestuursvoorzitter van TUI Nederland, Steven van der Heijden. “Het aansturen ervan kostte gewoon te veel tijd, mede omdat ze over het hele land verspreid zitten. Dit scheelt ons aandacht en daarmee kosten”, aldus de topman.

Van der Heijden wil niet zeggen voor hoeveel de bedrijven worden verkocht. Wel stelt hij dat TUI er een forse winst op heeft gemaakt, die dit jaar in de boeken zal zijn terug te vinden. Na de transactie werken er voor TUI Nederland nog 2500 mensen die jaarlijks inkomsten genereren van ongeveer 1,2 miljard euro.

Via: dtf.nl

Datum artikel: 17-03-2006 TuiZie ook:

Een reactie toevoegen over TUI Nederland stoot reisorganisaties af

ATP vakanties