vakantie informatie

Arke/Fly drukt winst TUI

TuiLogoDe aanloopkosten van de eigen luchtvaartmaatschappij Arke/Fly hebben dit jaar mede de winst van TUI negatief beinvloed. Die viel voor de West-Europese sector in de eerste drie kwartalen met € 52 miljoen € 26 miljoen lager uit dan het jaar ervoor. Terwijl de omzet in dezelfde periode met ruim 10% tot € 2.25 miljard steeg.

Ook de renovatie van de Corsair Boeing 747 vloot in Frankrijk was overigens oorzaak van de gedaalde winst. Tot de West-Europese sector van TUI behoort ook België. Over Nederland en de andere markten worden geen afzonderlijke cijfers gepubliceerd.
In de eerste drie kwartalen van dit jaar steeg het aantal passagiers in dit TUI gebied in totaal met ruim 13% tot 3,64 miljoen. Alle drie markten droegen daar hun steentje aan bij. Nederland onderscheidde zich daarin het beste, aldus het financiële verslag. “Terwijl België
en Nederland ook positief aan de winst bijdroegen, werden de inkomsten in belangrijke mate door de airline-sector beinvloed”, aldus de rapporteurs, die daarbij Corsair en TUI Airlines Nederland met name noemen.
De overkoepelende TUI AG als geheel zag de winst in de eerste drie kwartalen met 8% stijgen tot € 492 miljoen. De omzet steeg met 6% tot € 11,3 miljard en het aantal reizigers met bijna 9% tot 17,34 miljoen, een half miljoen meer dan het jaar ervoor. Tweederde van de omzet wordt overigens buiten Duitsland behaald. In totaal vallen onder TUI 80 verschillende merken.
Voor 2006 rekent TUI opnieuw met een groei in passagiers en omzet van 4 tot 5%, het dubbele van dat waarmee de meeste grote concurrenten rekenen. De winsten daarentegen zullen onder die van dit jaar blijven. TUI is voor de langere termijn dan ook sceptisch over de groeimogelijkheden in de vakantiesector. Vanwege terroristische dreigingen, concurrentie van goedkope vliegers en stijgende kerosineprijzen. Om daarvan minder afhankelijk te zijn zet ze zich daarom ook weer sterker op de scheepvaartdivisie Hapag Lloyd. Terwijl men daar in 2004 nog vanaf wilde om de schulden af te lossen.

Datum artikel: 6-12-2005 TuiZie ook:

Een reactie toevoegen over Arke/Fly drukt winst TUI

ATP vakanties