vakantie informatie

Vibe Agent Travel 2.0

logoMet een totale marktwaarde van bijna 80 miljard dollar is de online reisbranche een van de meest lucratieve van alle online branches. Geen wonder dat het ene na het andere online reizen platvorm uit de grond wordt gestampt. Onlangs is er weer een nieuwe telg aan de familie van online reisbedrijven toegevoegd: VibeAgent.

VibeAgent is eigenlijk een hotel beoordelingssite zoals Zoover of TripAdvisor, maar dan met een sociaal aspect. Bij Zoover worden hotel beoordelingen gedaan door iedereen. Terwijl beoordelingen van iemand met een gezin met kinderen eigenlijk minder relevant voor je kan zijn dan een beoordeling van jong iemand die met vrienden op vakantie is gegaan. VibeAgent heeft hier een oplossing voor; de website houdt niet alleen de beoordelingen bij, maar ook het profiel van de beoordelers. Hierdoor kan de bezoeker beoordelingen van mensen met een gelijkwaardig profiel voorrang geven boven andere beoordelingen. Het idee is dat mensen met een gelijkwaardig profiel een beoordeling geven waar andere bezoekers meer aan hebben. Het enige nadeel van het systeem is dat je lid zult moeten worden om je eigen profiel aan de site toe te voegen, anders is het niet mogelijk om je te matchen met andere profielen.

VibeAgent zal zich in eerste instantie richten op hotels omdat het voor bezoekers moeilijk is om een oordeel te vellen over een bepaalt hotel op basis van de commerciele teksten op reizen websites en een paar vage plaatjes. Hierna zullen waarschijnlijk de vakantie woningen aan de beurt zijn.

Een van de kritische succesfactoren van een dergelijke website is het opbouwen van een grote hoeveelheid beoordelingen. VibeAgent probeert dit op te lossen door bezoekers die veel beoordelingen doen te belonen met allerlei vakantie kado’s van sponsors.
Vibe Agent Pagina
De site is momenteel nog in beta en alleen toegankelijke voor een select groepje genodigden. Binnen enkele maanden zal de site live gaan en kunnen we zien of het net zo’n succes wordt als TripAdvisor in de VS en Zoover in Nederland.

Datum artikel: 20-07-2007 Travel 2.0Zie ook:

Een reactie toevoegen over Vibe Agent Travel 2.0

ATP vakanties