vakantie informatie

Verdien geld met hotel videos

Tripr TVOnlangs is een nieuwe Amerikaanse/Nederlandse hotel video website gelanceerd: Tripr.tv. Het concept van online hotel videos is niet nieuw, maar de aanpak van Tripr.tv is dat wel. Bezoekers die een video uploaden via Tripr.tv delen namelijk in de winst die de video opbrengt. Wanneer een bezoeker van de website via de hotel video een boeking maakt dan krijgt de maker van die video 33% van de opbrengst.

Tripr.tv legt de commissie deling als volgt uit:
Een gemiddelde boeking heeft een omzet van 400 euro. De gemiddelde commissie die Tripr.tv ontvangt ligt tussen de 7 en de 10 procent. De film maker krijgt 33%. In dit voorbeeld krijgt de film maker dus: 400 x 7% = €28,- x 33% = €9,32 per boeking via de video.

De gemiddelde omzet en de commissie lijken mij wat optimistisch, maar feit is wel dat er geld te verdienen is met uw video’s.

Ik ben benieuwd of er voldoende mensen zijn die tijd en energie willen steken om een aantrekkelijke hotel video te maken (want hoe aantrekkelijker de video hoe meer boekingen). Hoe dan ook; het is een mooi initiatief om de video maker mee te laten delen in de winst.

Datum artikel: 30-01-2008 Travel 2.0Zie ook:

2 Reacties op Verdien geld met hotel videos

 1. Michel
  31-01-2008 10:59
  1

  Vanzelfsprekend gaan veel hoteleigenaren zelf video’s van hun hotel uploaden. Op deze video’s is alles natuurlijk mooier dan de werkelijkheid. Daarom zal tripr.tv moeilijk z’n meerwaarden kunnen bewijzen.

 2. didier
  21-02-2008 21:59
  2

  de kwaliteit van videoclips van hotels bepaald de aantrekkingskracht op de klant en dus ook het succes.
  Michel heeft danook ergens gelijk dat deze amateuropnames zelf door hoteleigenaren gemaakt kunnen worden voor een zeer lage kostprijs.
  Ik heb danook mijn twijfels tot amateurvideos die zelfs een averechts effekt kunnen hebben wat betreft de marketing.

Een reactie toevoegen over Verdien geld met hotel videos

ATP vakanties