vakantie informatie

Vakantie Discounter aanbiedingen op je bureaublad

Vakantie DiscounterDe Vakantie Discounter, een van de populairste online reisbureaus van Nederland, brengt als eerste een nieuwe en unieke service: door gebruik te maken van de ‘Vakantieplanner‘ kun je reizen die precies voldoende aan jouw wensen op het bureaublad van je eigen PC laten verschijnen. Je hoeft daarvoor geen bezoek meer te brengen aan de website van de Vakantie Discounter.

Wie gebruik wil maken van deze service, installeert daarvoor op eenvoudige wijze een programmaatje op zijn of haar PC, en geeft vervolgens aan waaraan de reis moet voldoen: in welke periode je vakantie hebt, hoeveel dagen je in die periode op vakantie wilt, naar welke landen (maximaal twee) je voorkeur uitgaat en wat het bedrag is dat je daarvoor maximaal wilt uitgeven. Als dat eenmaal gedaan is hoef je verder alleen nog maar te wachten tot de ideale reis op je scherm verschijnt binnen een Vakantie Discounter venster. Binnen dat venster kun je desgewenst ook nog een top 10 bekijken alsmede SuperDiscounts.

Arian van Hoof, directeur van De Vakantie Discounter, voorziet een grote behoefte aan deze nieuwe service: “Zeker op het gebied van reizen is de concurrentie op het internet moordend. Er is een enorm aanbod van reis websites En allemaal doen ze hun uiterste best om de potentiële klant naar zich toe te trekken. Die concurrentie zal zich straks verplaatsen naar het bureaublad op de pc van de individuele klant: wie dáár een plekje verwerft heeft een enorme voorsprong en daarom zijn wij zo blij deze dienst als eerste te kunnen bieden.”

De Vakantie Discounter heeft voor de ontwikkeling van deze service gebruik gemaakt van snel aan populariteit toenemende RSS-technologie. RSS staat voor Rich Site Summary (of Really Simple Syndation) en deze technologie maakt het mogelijk dat relevante berichten toegestuurd worden, niet in de vorm van een nieuwsbrief die door de verzender gemaakt en verzonden moet worden, maar als automatisch gegenereerd bericht. De verzender hoeft hiervoor verder geen handelingen te doen.
In het geval van VakantieDiscounter worden met RSS dus voor de individuele bezoeker op maat gesneden reisaanbiedingen geselecteerd en verzonden.

Datum artikel: 21-08-2006 Travel 2.0Zie ook:

Eén reactie op Vakantie Discounter aanbiedingen op je bureaublad

 1. lachi jozef
  12-06-2009 19:28
  1

  beste, graag zou ik de aanbiedingen willen krijgen over kreta (omgeving chania,hotel min.4sterren all in en dit voor 6personen)
  in de maand september

  ik dank u bijvoorbaat
  jos

Een reactie toevoegen over Vakantie Discounter aanbiedingen op je bureaublad

ATP vakanties