vakantie informatie

Room Service Met Je iPhone

Runtriz, een software bedrijf uit Californië, heeft in samenwerking met het Malibu Beach Inn hotel in Malibu een nieuw product gelanceerd.
Het werkt als volgt: Bij het inchecken in het hotel wordt gevraagd of de gast over een iPhone of iPod Touch bezit. Als dat het geval is dan krijgt de gast een link naar een speciale iPhone website van het hotel (als de gast geen iPhone/iPod heeft dan krijgt deze er een te leen). Na het intoetsten van de beveiligingscode en het kamernummer zijn alle diensten van het hotel heel makkelijk toegankelijk.

Vanaf je iPhone/iPod kun je bijvoorbeeld roomservice bestellen, een wekker instellen of je kamer op “Niet storen” zetten. Daarnaast geeft de software informatie over het restaurants en winkels in de buurt.

Een leuk idee. Eigenlijk een eerste stap in Web 3.0. Het internet geeft informatie die relevant is voor de plaats (en de tijd) waar je op dat moment bent. Zit je in een hotel, dan krijg je toegang tot de hotel diensten. Wandel je daarna naar de bioscoop dan weet je iPhone (of welke andere smart phone dan ook) dat je daar bent (locatie wordt via gps doorgestuurd) en geeft je trailers van de films die op dat moment daar draaien en kun je reacties lezen van mensen die de film al hebben gezien.

De applicatie AroundMe is een voorbeeld van een dergelijke applicatie. De applicatie geeft aan welke bedrijven bij je in de buurt zitten. Zoek je een benzinestation? AroundMe toont ze aan je op een kaart. De volgende stap zou kunnen zijn om de prijzen van alle benzine stations te tonen en aan te geven welke het goedkoopst is op dat moment.

Datum artikel: 12-10-2008 Travel 2.0Zie ook:

Een reactie toevoegen over Room Service Met Je iPhone

ATP vakanties