vakantie informatie

Prijsverzekering voor vliegtickets bij Farecast

FarecastDe Amerikaanse ticket zoekmachine Farecast heeft gisterenavond een nieuwe dienst gelanceerd; de vliegticket prijs verzekering (alleen in de VS beschikbaar).
Farecast is een vertikale zoekmachine voor vliegtickets, met de unieke feature dat het de toekomstige prijs fluctuaties berekent aan de hand van miljoenen historische prijs gegevens. Hiermee kan de bezoeker bepalen om nu een ticket te kopen of nog even te wachten tot de prijs zakt. Voor $10 kunnen klanten zich verzekeren tegen verder prijsdaling van een vlucht.

Op hun blog staat exact uitgelegd hoe deze verzekering werkt en hoe Farecast het risico van de prijs fluctuaties berekent.

Farecast is een unieke website voor het zoeken naar de laagste ticketprijs. Op dit moment is het nog niet te gebruiken door Europese bezoekers, maar dat zal in de toekomst wel opengesteld worden.
Enkele vliegmaatschappijen (zoals SouthWest) houden niet van de transparantie die Farecast aan haar bezoekers geeft en hebben de toegang tot de hun systemen dicht gezet.

Farecast

Datum artikel: 22-01-2007 Travel 2.0Zie ook:

Een reactie toevoegen over Prijsverzekering voor vliegtickets bij Farecast

ATP vakanties