vakantie informatie

Powerslaapje op het vliegveld

Power slaapEven snel een powernapje tussen twee vluchten door. Maar dan niet op zo’n waardeloze stoel of opgerold op de grond ergens. Nee, 30 minuten diep en ongestoord REM slapen.
Dat is, dankzij het apparaat Metronaps, sinds kort mogelijk op de luchthaven van Vancouver. Deze futuristische stoel heeft een privacy scherm dat voor de inzittende zakt, waardoor deze, in een cocon geheel afgesloten van de buitenwereld, diep in slaap gesust wordt door zachte slaapliedjes en geluiden.

Het idee is gebaseerd op de 30-minuten powernap, een aan populariteit winnend principe dat wordt aangeraden door gezondheidsdeskundigen om de schadelijke gevolgen van stress tegen te gaan.

Het business concept van Metronaps richtte zich eerst op het personeel van bedrijven. Een powerslaapje zou namelijk de productiviteit van werknemers verhogen. Het duurde niet lang voordat iemand op het idee kwam om de apparaten op vliegvelden te gaan plaatsen. Vancouver is het eerste vliegveld, maar er zullen er snel meer gaan volgen. Overigens vind ik de gratis relax stoelen op Schiphol ook al een enorme stap vooruit te opzichte van die armleun stoelen waar je eerst op moest proberen te slapen.

Datum artikel: 23-06-2007 Travel 2.0Zie ook:

Een reactie toevoegen over Powerslaapje op het vliegveld

ATP vakanties