vakantie informatie

Noord Korea bekijken met Google Maps

Vorige week heb ik een documentaire (Noord-Korea: verblind door de leider) gezien op National Geographic Channel over Noord Korea. Sindsdien ben ik me meer gaan verdiepen in het land.
In deze tijd met televisie en internet is het eigenlijk verbazingwekkend dat een dergelijk land zichzelf zo goed kan afsluiten voor de rest van de wereld. Wat er binnen de grenzen gebeurd is eigenlijk een groot mysterie. De weinige toeristen die toegelaten worden tot Noord Korea, krijgen ook niet echt iets te zien van het land. Ze worden constant gevolgd door agenten in dienst van de partij, die er voor moeten zorgen dat er geen beelden van ellende en geheimen het land uit komen.

De documentaire sprak ook over allerlei, voor de buitenwereld verborgen, straf- en heropvoedingskampen. Meteen vroeg ik me toen af of Google Maps eigenlijk satelliet kaarten heeft van Noord Korea. Dat heeft Google Maps dus:

Klik hier om de kaart in een nieuw scherm te bekijken.

Erg interessant om te zien, vooral als je tot het maximale zoom niveau inzoomt. De labels zijn in het Koreaans (geloof ik) maar kun je vertalen m.b.v. Google Translate (even in de Koreaanse tekst in het vakje copy/pasten). Zo staat op de kaart hierboven een munitie fabriek.

Op deze manier kan een nieuwsgierig iemand als ik toch een blikje werpen op een wereld die eigenlijk verboden terrein voor me is. Het internet is geweldig!

Datum artikel: 4-09-2008 Travel 2.0



Zie ook:

Een reactie toevoegen over Noord Korea bekijken met Google Maps

ATP vakanties