vakantie informatie

Google maps, navigatie 2.0

Pyramiden Egypte TagsGoogle maps bestaat nu al weer een tijdje en door de fantastisch API (een hulpmiddel voor ontwikkelaars om de kaarten te gebruiken in eigen websites en toepassingen) zie je bijna dagelijks nieuwe creatieve toepassingen om de kaarten database van Google te gebruiken. De mogelijkheden van de kaarten van Google worden nog groter als je de applicatie Google Earth download.
Heel veel voorbeelden van Google maps gebruik zijn te vinden op deze website.
Een aantal voorbeelden:


Tot op heden zijn er nog heel weinig online reisagenten die de kracht van Google maps hebben ontdekt. Ik heb gehoord dat een aantal Nederlandse reispartijen op dit moment wel bezig zijn met Google maps. Zo is er een Turkije specialist (ik ga nog even geen namen noemen) bezig om al zijn hotels op Google maps te zetten. Bezoekers van de website kunnen dan de locatie van de hotels bekijken en de discotheken en excursie mogelijkheden in de buurt bekijken. De Turkije specialist vraagt de discotheken en excursie aanbieders een fee om op de kaart genoemd te worden. Zodra deze webtool live is zal ik er hier over schrijven.
Verder is er een lastminute aanbieder bezig om zijn gigantische database met accommodaties te koppelen aan Google maps. Op deze manier kan de bezoeker ook via Google maps zoeken naar de acco van zijn/haar keuze.
Google biedt bedrijven een prachtige gratis tool om de service naar de klant te vergroten. De klant krijgt, door het gebruik van Google maps, een veel beter beeld van de ligging en de omgeving van de accommodatie. Nadeel is wel dat Google maps niet liegt, de kerncentrale op 100 meter van het hotel kunt u niet uit het beeld verwijderen. Bedenk dit wel voor u Google maps gaat inzetten als commercieel middel…

Uit de comments:

 • Eurorelais heeft al haar vakantiehuizen, chalets, landhuizen, kastelen, molens en schepen gekoppeld aan Google Maps. Check het hier!
 • Wintersporters.nl heeft alle wintersportgebieden in kaart gebracht!
 • Norgereiser.nl heeft al haar accommodaties in Google maps gezet.

Nog meer reisbedrijven die Google maps hebben ingezet?

Datum artikel: 18-12-2006 Travel 2.0Zie ook:

3 Reacties op Google maps, navigatie 2.0

 1. Hedwig Wassing
  18-12-2006 21:46
  1

  Sinds maart 2006 heeft Euro Relais al haar vakantiehuizen, chalets, landhuizen, kastelen, molens en schepen gekoppeld aan Google Maps. Inmiddels zijn daar ook Golf Courses en luchthavens aan toegevoegd. En… dit is nog maar het begin. Ga naar http://www.eurorelais.nl en ervaar het zelf.

 2. Martijn van Erp
  19-12-2006 11:25
  2

  Sinds dit wintersportseizoen heeft http://www.wintersporters.nl alle skigebieden doormiddel van google maps in kaart gebracht.

 3. rietje baas
  19-12-2006 13:30
  3

  sinds september 2006 heeft NORGE REISER bijna alle accommodaties gekoppeld aan google map.
  bovendien kunt u bij zeer veel accommodaties in Zuid Noorwegen ook een filmpje van 1 minuut bekijken, binnenkort komen er van Noord Noorwegen ook nog circa 70 filmpjes op de website http://www.norgereiser.nl te staan

Een reactie toevoegen over Google maps, navigatie 2.0

ATP vakanties