vakantie informatie

Top 10 posities Schiphol en Rotterdam

schipholZowel Schiphol als Rotterdam Airport scoren zeer goed in een onderzoek onder consumenten in zes Europese landen dat deze week is gepubliceerd door een zestal Europese consumentenorganisaties waaronder de Nederlandse Consumentenbond.
Op de site van de Consumentenbond is nog geen artikel over dit onderzoek gepubliceerd, maar het Spaanse OCU heeft al wel een persbericht de wereld in gestuurd. U kunt hier de (spaanse) resultaten bekijken (pdf).

In het onderzoek is ook een waardering voor luchtvaartmaatschappijen opgenomen en de vliegtuigtypen waarmee zij vliegen. KLM is met een veertigste plek een goede middenmoter van de 110 onderzochte maatschappijen. Daarmee staat zij hoger dan Air France, British Airways en Alitalia, maar lager dan Lufthansa, Ryanair en EasyJet.
Op de korte (binnen Europa) afstanden gaat de voorkeur van de consumenten uit naar de toestellen van de Airbus A320 familie boven de Boeing’s 737’s, op de wat langere afstanden is de Boeing 777 populairder dan de A330 en A340.

Datum artikel: 20-04-2006 SchipholZie ook:

Een reactie toevoegen over Top 10 posities Schiphol en Rotterdam

ATP vakanties