vakantie informatie

Taxibaan Schiphol geblokkeerd door actievoerders

schiphol Ongeveer dertig actievoerders van Milieudefensie hebben drie uur lang de taxibaan op Schiphol geblokkeerd. De actie was een protest tegen de kabinetsplannen om de geluids- en milieuregels voor Schiphol op te rekken. De actievoerders waren aan elkaar vastgeketend. Drie van hen zaten hoog boven de grond in palen die verankerd zijn in beton. De marechaussee arresteerde alle actievoerders en gaf de baan rond half acht weer vrij.

De actie begon iets na vier uur. Omstreeks 05.40 uur begon de marechaussee, die al vanaf het begin van de actie massaal aanwezig was, met het afvoeren van de eerste actievoerders op de grond. Ook werd er een hoogwerker ingezet om de drie actievoerders uit de palen te halen. De drie werden gearresteerd en de palen werden rond 06.00 uur uit de grond gehaald.

De directeur van Milieudefensie, Frank Köhler, sprak van een vooral symbolische actie. ,,Om de veiligheid van de actievoerders te waarborgen, hebben we van tevoren de luchtverkeersleiding ingelicht”, aldus Köhler. Volgens een woordvoerster van Schiphol had het vliegverkeer geen nadeel van de bezetting. ,,Met weinig wind zoals vandaag kan het vliegverkeer makkelijk uitwijken naar andere banen.”

Schiphol was voorbereid op de actie omdat tevoren was aangekondigd dat er protesten tegen de kabinetsplannen zou komen. De demonstranten kwamen vrijdagochtend binnen via een hek. Volgens een woordvoerder van de marechaussee betekent dit niet dat de beveiliging van de luchthaven te wensen overlaat waardoor bijvoorbeeld ook terroristen zich toegang tot het complex kunnen verschaffen. ,,Door het hek binnenkomen, betekent nog geen terroristische actie”, aldus een woordvoerder.

Uit: AD.nl

Het bericht van nu.nl voegt daar nog het volgende aan toe:
“De actievoerders zijn goed in de gaten gehouden. Ze konden niet bij de vliegtuigen komen.”

Hoe hebben ze dan zo hun gang kunnen gaan? Is voorkomen niet beter dan genezen?

Datum artikel: 2-06-2006 SchipholZie ook:

Een reactie toevoegen over Taxibaan Schiphol geblokkeerd door actievoerders

ATP vakanties