vakantie informatie

Schiphol zet privatisering door ondanks val kabinet

schiphol Ondanks de val van het kabinet zet Schiphol de voorbereidingen voor de privatisering door. Financieel directeur Pieter Verboom van de luchthaven zei vrijdag niet te kunnen inschatten of het einde van het kabinet Balkenende II een vertraging zal opleveren. Wel ziet hij nog steeds kans dat de Staat in oktober of november van dit jaar een minderheidsbelang verkoopt.

De Tweede en Eerste Kamer zijn allebei al akkoord gegaan met de verkoop van 49 procent van de aandelen. Het is de bedoeling dat een deel hiervan in handen van private partijen komt. Het andere deel wordt genoteerd aan de effectenbeurs in Amsterdam.

Ondanks de goedkeuring in Den Haag wacht minister Zalm van FinanciĆ«n nog een moeilijke taak. Hij moet Amsterdam over de streep trekken. De gemeente is tegen privatisering. Zonder goedkeuring van de stad is een noodzakelijke aanpassing van de statuten van Schiphol onmogelijk. Het is voor Verboom echter een vraagteken of Zalm na de val van het kabinet knopen mag doorhakken. “Bel Zalm maar”, zei hij daarover.

Bron: Nu.nl

Datum artikel: 30-06-2006 SchipholZie ook:

Een reactie toevoegen over Schiphol zet privatisering door ondanks val kabinet

ATP vakanties