vakantie informatie

Schiphol verwacht beursgang eind dit jaar

schiphol Luchthaven Schiphol verwacht eind dit jaar een beursnotering te krijgen. Dat liet de financieel bestuurder Pieter Verboom woensdag weten in de marge van een jaarlijkse bijeenkomst voor financiƫle bestuurders in Noordwijkerhout. Het is voor het eerst dat een bestuurder van Schiphol zich uitspreekt over een tijdstip van een beursgang van de nationale luchthaven.

De Nederlandse overheid wil haar belang in Schiphol van 49 procent verkopen via een combinatie van een beursgang en een onderhandse plaatsing van de aandelen. De gemeente Amsterdam wil daaraan niet meewerken. De hoofdstad wil graag een meerderheidsbelang nemen in de luchthaven zodat Schiphol in handen van de overheid blijft.

Een woordvoerster van Schiphol nuanceerde woensdagmiddag de woorden van Verboom. “Eigenlijk kunnen wij niet aangeven wanneer we naar de beurs gaan, omdat we afhankelijk zijn van politieke toestemming. Verboom bedoelde dat we intern klaar zijn voor een beursgang in oktober of november”, aldus de zegsvrouw.

Bron: Nu.nl

Datum artikel: 15-06-2006 SchipholZie ook:

Een reactie toevoegen over Schiphol verwacht beursgang eind dit jaar

ATP vakanties