vakantie informatie

Schiphol trekt weer meer reizigers

schipholDe nationale luchthaven Schiphol blijft groeien. Het aantal vluchten en passagiers zat in de eerste zes maanden van dit jaar in de lift, zo blijkt uit cijfers die Schiphol dinsdag heeft bekendgemaakt.

Schiphol kreeg in totaal 21,5 miljoen reizigers over de vloer, een toename van 4 procent. Het aantal vluchten kwam het eerste halfjaar uit op ruim 202.000. Dat komt neer op een groei van 2,9 procent.

De luchthaven profiteerde onder meer van de groei van zijn belangrijkste klant, Air France-KLM. Ook kent het vliegveld inmiddels veel prijsvechters. Onlangs zijn Vueling en Sterling er nog bij gekomen.

Het wereldkampioenschap voetbal in Duitsland zorgde in juni voor een impuls. Schiphol verwerkte tweehonderd vluchten met voetbalsupporters van en naar Duitsland. Het aantal passagiers nam deze maand met 5,6 procent toe tot ruim 4,1 miljoen.

Schiphol is nu nog de vierde luchthaven van Europa, maar dreigt voorbij te worden gestreefd door Madrid. Dit vliegveld kent een grotere passagiersgroei dan Schiphol. Volgens een woordvoerster van de Nederlandse luchthaven blijft Schiphol dit jaar waarschijnlijk nog nummer vier.

Schiphol is overigens niet bang voor Madrid. De Spaanse luchthaven drijft vooral op binnenlands verkeer. Schiphol zegt een beter internationaal netwerk te hebben.

Datum artikel: 11-07-2006 SchipholZie ook:

Een reactie toevoegen over Schiphol trekt weer meer reizigers

ATP vakanties