vakantie informatie

Marechaussee helpt mee aan wachttijd verkorting Schiphol

drukte schiphol De Koninklijke Marechaussee zet de komende tijd extra medewerkers in voor de paspoortcontroles op luchthaven Schiphol. Dat is noodzakelijk omdat de wachttijden voor reizigers bij de controleposten de afgelopen weken toenamen.

De afdeling grensbewaking van de marechaussee was vanaf 1 september onderbezet omdat veel medewerkers waren overgeplaatst naar andere functies. “Dat heeft te maken met een landelijke reorganisatie van de marechaussee”, aldus woordvoerder Rob Stenacker, die daarmee berichtgeving in De Telegraaf bevestigt.

Stenacker: “Als gevolg hiervan zijn er veel extra functies beschikbaar gekomen waarop medewerkers konden solliciteren. Bij de afdeling grensbewaking heeft dat tot een onverwachte uitstroom geleid van personeelsleden die solliciteerden op andere functies.”

Om de wachttijden terug te brengen, zijn de onlangs overgeplaatste medewerkers weer tijdelijk teruggehaald naar hun oude post. Ze blijven verbonden aan de paspoortcontrole totdat er opvolgers zijn gevonden.

Ook zijn er vanuit andere districten en van andere afdelingen van de marechaussee op Schiphol tijdelijk personeelsleden overgeplaatst naar de paspoortcontrole. Bij volle bezetting bestaat de afdeling grensbewaking uit 550 mensen.

Bron: Nu.nl

Datum artikel: 30-09-2007 SchipholZie ook:

Een reactie toevoegen over Marechaussee helpt mee aan wachttijd verkorting Schiphol

ATP vakanties