vakantie informatie

Drukste weekend ooit voor marechaussee Schiphol

drukte op schiphol Het drukke vakantieverkeer op Schiphol levert ook de marechaussee op de luchthaven veel werk op. In totaal passeerden het afgelopen weekend 485.000 passagiers de grens. Het was daarmee het drukste weekend ooit voor de Koninklijke Marechaussee op Schiphol, zo heeft de organisatie bekendgemaakt.

Honderdvijftig passagiers stonden nog in het opsporingsregister omdat zij nog een boete moesten betalen; in totaal ging dit om een bedrag van bijna 11.000 euro. Tien van deze passagiers werden in hechtenis genomen.

De marechaussee kon tevens 109 passagiers helpen met een nooddocument, zodat zij alsnog de reis konden voortzetten. Vijf reizigers zijn aangehouden met valse of vervalste paspoorten. In totaal hadden zij twaalf valse documenten in hun bezit.

Een vertrekkende passagier probeerde Nederland te verlaten met een geldbedrag van 330.000 euro. Deze persoon is aangehouden op verdenking van witwassen. De man verklaarde dat het geld niet van hem was en dat hij het voor een andere persoon moest vervoeren.

Bron: Luchtvaartnieuws.nl

Datum artikel: 1-08-2006 SchipholZie ook:

Een reactie toevoegen over Drukste weekend ooit voor marechaussee Schiphol

ATP vakanties