vakantie informatie

Bonden dreigen met actie bij Schiphol

actie! De luchthaven Schiphol biedt zijn personeel te weinig compensatie voor de gestegen ziektekosten. Dat hebben Abvakabo FNV en VPS vrijdag gezegd na overleg met de luchthavenleiding. Nu de besprekingen zijn vastgelopen, dreigt er actie bij Schiphol. Dat hebben de vakbonden vrijdag gezegd.

Volgens onderhandelaar Fred Bos van Abvakabo FNV heeft Schiphol-directeur Gerlach Cerfontaine een half jaar geleden beloofd dat de hogere kosten door het nieuwe zorgstelsel gecompenseerd zouden worden.

De gezamenlijke bonden gaan op 4 juli aan de werknemers vragen wat de vervolgstappen van het mislukte overleg moeten zijn. “Onze boodschap is: Zorg dat Cerfontaine zijn woorden waarmaakt. Dat kunnen wij als bonden zonder acties niet waarmaken”, zegt Bos.

Volgens Bos biedt Schiphol een compensatie voor de gestegen kosten van 30 euro per maand plus een eenmalig bedrag van ongeveer 300 euro. De onderhandelaar wijst dit als onvoldoende van de hand.

“Er zijn mensen die honderden of soms zelf duizenden euro’s per jaar erop achteruit gaan.” De bonden sturen niet direct aan op een korte of langere staking, zegt Bos. “Het is aan de leden, maar het ligt voor de hand dat we niet met een werkonderbreking beginnen.”

Bron: Nu.nl

Datum artikel: 23-06-2006 SchipholZie ook:

Een reactie toevoegen over Bonden dreigen met actie bij Schiphol

ATP vakanties