vakantie informatie

Ryanair introduceert bagage toeslag

RyanAirRyanair klanten moeten vanaf 16 maart bijbetalen om bagage in het ruim mee te nemen. Verder heeft de luchtvaartmaatschappij de online check-in geintroduceerd.

Dit zijn een aantal onderdelen van het plan van het bedrijf om de kosten met ruim 30 mln te reduceren. Daarnaast wil de low-cost airline de ticketprijs met nog eens 9% verlagen.

Ryanair heeft aangegeven dat de online check-in voor passagiers met alleen hand bagage (ongeveer 25% van de passagiers) de wachtrijen op de luchthavens aanzienlijk zal verkleinen. Deze passagiers mogen ook eerder boarden, waardoor ook bij de gate minder opstoppingen zullen plaatsvinden.

Passagiers die hun bagage in de bagage ruimte kwijt willen zullen 3,50 euro per koffer bij moeten betalen.

“Deze nieuwe maatregel zal mensen aanmoedigen alleen handbagage mee te nemen,” aldus directeur Michael O’Leary. “Onze hogere handbagage limiet van 10kg zal extra bagage kosten overbodig maken.”

Ongeveer 50% van de passagiers checked een koffer in bij Ryanair. O’Leary denkt dat tussen de 40% en 50% van deze passagiers nu over zal schakelen op handbagage.

Datum artikel: 25-01-2006 RyanairZie ook:

Eén reactie op Ryanair introduceert bagage toeslag

  1. Marcel
    11-11-2008 17:42
    1

    Goedzo, dit is een regeling die door alle maatschappijen overgenomen moet worden. Dit is heel eenvoudig onder de noemer “de gebruiker betaalt”. Chapeau Ryanair!

Een reactie toevoegen over Ryanair introduceert bagage toeslag

ATP vakanties