vakantie informatie

Ryanair gaat in verdediging

RyanAirNa de onthullende documentaire op de Engelse televisie is Ryanair hard in de verdediging gegaan.

Twee undercover reporters van het Britse Channel 4 programma Dispatches hebben vijf maanden gewerkt aan een documentaire over Ryanair. In het programma werden bewijzen aangedragen van onvoldoende veiligheid- en beveiligingschecks, een smerig vliegtuig, uitgeput personeel (slaapt aan boord) en piloten die klagen dat ze veel te veel uren per dag vliegen.

In totaal werden er 20 beschuldigingen verstuurd naar Ryanair. De luchtvaartmaatschappij zegt alle 20 zaken overtuigd ontkracht te hebben. Ryanair reageert op haar eigen website.

Directeur van Ryanair, Michael O’Leary: “Het is opmerkelijk dat de reporters na 5 maanden vliegen en meer dan 100.000 vluchten ‘slechts’ een aantal onoverkomelijkheden hebben geconstateerd. Dat geeft maar weer aan hoe veilig Ryanair werkt en hoe goed de service is die we jaarlijks bieden aan ruim 40 mln passagiers.”
“Het feit dat de programma makers hebben geweigerd om interview uit te zenden en een verklaring van Ryanair voor te lezen zonder deze te bewerken, geeft alleen maar aan dat het programma iets te verbergen heeft.”

Ryanairs persbericht ging vreemd genoeg niet in op de beschuldigingen van oververmoeid personeel en passagiers met grote klachten.

Datum artikel: 20-02-2006 RyanairZie ook:

3 Reacties op Ryanair gaat in verdediging

 1. volker hinten
  15-05-2006 15:59
  1

  Ik vlieg veel met prijsvechters. Mijn ervaring met Ryanair is buitengewoon negatief. Het gezeur en gemarchandeer met hun eigen regels ten aanzien van bijvoorbeeld het meenemen van een muziekinstrument is buitengewoon irritant. Men rekent voor een gitaar € 30 euro, terwijl ze in hun voorwaarden instrumenten beschrijven zoals een contrabas of harp waarvoor ze dit rekenen. Ook heeft men grondpersoneel in dienst die bijvoorbeeld weigeren engels te spreken, passagiers provoceren die bezwaar maken tegen onverwachte en absoluut onredelijke eisen die pas gesteld worden op de terugreis. Men bedrijft dan de bekende chantage van “anders niet mee…” De terugvlucht die ik gisteren had van Vallodalid naar Charleroi kende diverse incidenten aan de incheckbalie.
  Kortom, een afrader om met deze maatschappij te vliegen. Dit in tegenstelling tot bijvoorbeeld de zeer prettige en goede service van een prijsvechter zoals Berlin Air, waar ik weer zeer goede ervaringen mee heb.

 2. Arend
  26-03-2010 15:06
  2

  Ik vlieg zeer regelmatig met Ryanair en ik ben erg te spreken over de vluchten en de service, ja het is een low budget maatschappij, dat weet je en daar kies je voor, maar ze brengen me tot nu toe altijd veilig, prettig en op tijd op mijn bestemming….

 3. Hans Sweep
  15-01-2011 16:33
  3

  Met prijsvechter Ryan Air voordelig voor slechts 675 Euro van Weeze (Düsseldorf) retour naar Lanzarote Canarische eilanden.
  Als je denkt voordelig te vliegen met Ryan Air dan moet alles wel precies volgens het boekje gaan, anders heb je met Ryan Air een bittere pil te slikken.
  De prijsvechter die bekend staat om de voordelige vliegreizen, hanteert een ijzeren regime als er volgens de Ierse organisatie iets niet volgens het boekje gaat. Bekend zijn de hoge toeslagen bij het overschrijden van de bagagelimieten. Maar ook als online de gegevens ingevuld worden, moet je erg alert zijn. Bij voornaam wordt niet bedoelt je roepnaam, maar de naam die in je paspoort staat. Het komt Ryan Air wel goed uit dat de potentiële reiziger hier de fout in kan gaan, want juist hierdoor wordt een substantieel deel van hun inkomsten gegenereerd, Door gewoon ‘voornaam paspoort’ naast het invulblokje te zetten is dit makkelijk te ondervangen. Yne in plaats van Bernardina kostte ons 372 Euro extra voor een enkeltje, terwijl de originele retour ticket a € 220 ,- in zijn geheel verviel. Gelukkig leek Hans nog wel op Johannes, dat kon gratis omgezet worden. Een ander met slechts 2 initialen A.M. was ook gratis. Maar de onverbiddelijke dame achter de balie vond dat Yne niet op Bernardina leek en berekende ons maar liefst 372 Euro voor een enkeltje. Voor de terugreis moesten we nog even 100 Euro aftikken. Ryan Air heeft in het verleden overwogen om zelfs toiletbezoek aan boord te laten betalen en onderzocht of staanplaatsen aan boord geen optie waren. In het Ryan Air magazine dat je standaard aan boord uitgereikt krijgt zegt chief executive:Michael o’leary dat hij hoopt de service nog meer te verhogen dit jaar. Gevreesd moet worden dat de maatregelen daardoor nog meer aangescherpt worden en wellicht mensen die meer wegen dan gemiddeld, ook nog bij moeten gaan betalen. Wees dus op uw hoede als u met Ryan Air vliegt.

Een reactie toevoegen over Ryanair gaat in verdediging

ATP vakanties