vakantie informatie

Oorlogstaal topman Ryanair

RyanAirMichael O’Leary neemt zelden een blad voor de mond. Ook in een interview met de Ierse krant The Post laat de topman van Ryanair geen spaan heel van concurrent Aer Lingus. In een vraaggesprek met de krant zegt O’Leary dat zijn maatschappij het komende jaar de Europese markt van Aer Lingus zal ‘vernietigen’. O’Leary doelt daarmee op de uitbreiding van de operaties die Ryanair heeft gepland vanaf Dublin.

“Aer Lingus vloog eerst op vijftien bestemmingen in Groot-BrittanniĆ«. Dat zijn er nu nog zeven”, aldus de spraakmakende ondernemer. “Ze waren niet in staan om binnen Groot-BrittanniĆ« met ons te concurreren. Daarom heeft Aer Lingus onder leiding van Willie Walsh (nu topman British Airways, red) de focus op Europa gericht.”

Ryanair stationeert de komende winter drie extra 737’s op Dublin, waardoor het totaal aantal Ryanair-vliegtuigen dat van en naar de Ierse hoofdstad vliegt op achttien uitkomt. “Dat gaat Aer Lingus zeker merken, zegt O’Leary. “In de komende twaalf maanden voegen we extra capaciteit toe op vluchten naar Europa en maakt Air Lingus geen enkele kans meer.”

En hij vervolgt: “Mensen in Ierland zien Aer Lingus nog steeds als de grote Ierse maatschappij, terwijl het eigenlijk maar een kleine regionale speler is.”

Datum artikel: 16-08-2006 RyanairZie ook:

Een reactie toevoegen over Oorlogstaal topman Ryanair

ATP vakanties