vakantie informatie

Trio Brasil

Eindelijk is het zover. Zenuwachtig sta ik op het vliegveld te wachten op de vlucht naar Brazilië. Ik ga met een groep een rondreis maken door het land met de Mañana Mañana mentaliteit. Oftewel, wat vandaag niet gebeurd, gebeurd wellicht later. Ik ben benieuwd of ik dit tijdens mijn reis tegen ga komen! Ik ga goed voorbereid op vakantie. In de reisgids over het land las ik niet alleen over de mentaliteit, maar ook dat verbranden door de zon drie keer zo snel gaat aangezien Brazilië dicht bij de evenaar ligt. Er zit dus ook een goede zonnebrandcrème in mijn koffer. Ook een Portugees woordenboek is handig aangezien de meeste Brazilianen slecht Engels spreken. De rondreis brengt ons langs de steden Porto Seguro, Natal en Recife.

Ik was toch zo benieuwd of ik te maken zou krijgen met de Mañana Mañana mentaliteit? Op het vliegveld is het al gelijk raak. We staan maar liefst anderhalf uur in de rij om een stempel te ontvangen. Ik heb zo’n gevoel dat ik dit tijdens mijn reis nog veel vaker tegen zal komen. Na lang te hebben gewacht, vertrekken we eindelijk naar onze accommodatie Hotel La Torre. Tijd om op te frissen en dan genieten van een mooie Braziliaanse show georganiseerd door het hotel. Wij ontdekken de Capoeira, een combinatie van gevecht, dans en acrobatiek. Dit ziet er echt waanzinnig uit. Het personeel doet zijn uiterste best om indruk op ons te maken, wat ook zeker lukt. De volgende dag gaan we een boottocht langs de kust van Porto Seguro maken. Na een half uurtje te hebben gevaren maken wij een stop op een stukje strand waar de obers van de strandtenten staan ons op te wachten met heerlijke Caipirinha’s (populaire Braziliaanse cocktail).Hier hebben we lekker de tijd om te genieten van de heerlijke stranden van Brazilië. Na een tijdje zonnen is het tijd om terug te varen naar de haven. De volgende stop is het indianenreservaat van de Paxato indianen. Hier krijgen we uitleg over hoe de indianen leven in dit reservaat. Ze wonen in hutjes, maken hun eigen keukengerei en gebruiken alles wat de natuur hen te bieden heeft. Na deze interessante uitleg hadden we even de tijd om rond te kijken en eventueel de handgemaakte souvenirs te kopen. De indianen geven ons ook de mogelijkheid om een kijkje te nemen in de keuken. Hier mogen wij traditionele vis proeven. Voor mij geldt wat de boer niet kent, dat eet hij niet, maar heel dapper doe ik toch een poging. Tot mijn verbazing blijkt de vis ook echt heel erg lekker te zijn. Helaas moeten we terug naar de bus en zit deze excursie er weer op voor ons. We gaan terug naar het hotel om op ons te frissen. Daarna vertrekken we naar Arraial d’Ajuda.

Arraial d’Ajuda
Arrial d’Ajuda is een gezellig badplaatsje met vele restaurantjes, barretjes en boetiekjes en is vanaf Porto Seguro met een veerpontje te bereiken. Hier wordt ook een show gegeven met de Capoeira en ook dit ziet er weer waanzinnig uit. We hebben nog wat tijd over om Arraial d’Ajuda verder te ontdekken. We besluiten om ergens lekker te gaan eten. Dit duurt wat langer dan verwacht. De Braziliaanse mentaliteit is wel erg wennen voor ons Nederlanders. Houd er rekening mee dat als je een restaurant gaat bezoeken, je ongeveer twee uur moet wachten voor de maaltijd wordt geserveerd. Het eten was het wachten gelukkig wel waard. Onze laatste avond in Porto Seguro hebben we goed afgesloten in een salsabar. De volgende dag gaan we op weg naar de luchthaven om onze reis voort te zetten in Natal. In Natal worden we direct getrakteerd op een citytour door Natal. Na deze citytour gaan we naar ons hotel Rifoles om in te checken voor de komende twee nachten. Die avond gaan we dineren in het restaurant Chaplin, heerlijk aan het strand. Brazilië, CapoeiraNeem wel een vest of trui mee als je ‘s avonds aan het strand gaat eten, want Natal heeft veel duinen en er staat veel wind. ‘s Avonds aan zee kan het nog best fris worden. Twee dagen later reizen we per bus verder naar Recife. Dit is een vrij lange tocht van vier uur, maar wel met ongelofelijk mooi uitzicht. Eindelijk zijn we in Recife. Wij verblijven in het plaatsje Porto de Galinhas. Inchecken in het hotel Armacao, opfrissen en duiken het stadje Villa Porto in. Hier proeven we de Braziliaanse sfeer: cocktails, Capoeira en salsa. Overal op straat staan Brazilianen te genieten. Er hangt ook echt een hele gezellige sfeer rond de vele leuke winkeltjes en barretjes.

Buggytour

De volgende dag staan twee excursies op de planning. We gaan een buggytour maken over de stranden van Muro Alto en Marcaipe. Echt een geweldig rit. Je scheurt echt ontzettend hard over de stranden. Ondanks de snelheid krijg ik toch een goede indruk van het landschap. Bij de tweede excursie gaan we per Jaganda bootje natuurlijke zwembaden bekijken. De baden zijn erg bijzonder. Je moet je voorstellen dat je naar open zee vaart en dat je een paar honderd meter voor de kust ineens op een soort van koraalrif staat met daarin weer allerlei verschillende soorten en maten baden. Je kunt hier in zwemmen en vissen voeren. Om je heen zwemmen dan wel honderd vissen. Echt een visseninvasie! Het is aan te raden om tijdens deze excursie slippers te dragen want op dit rif zijn veel zee-egels.

Helaas zit mijn reis naar Trio Brasil er op. Wat een geweldig land. Zoveel beleefd en ervaren. Brazilië is dan ook zeker een aanrader. Mensen die enorm van het All inclusive formule houden raad ik aan hier niet naar toe te gaan. Brazilië is zeker geschikt om op eigen gelegenheid restaurantjes en barretjes te gaan bezoeken, want dit is erg goedkoop.

Datum artikel: 8-05-2008 ReisverhalenZie ook:

Een reactie toevoegen over Trio Brasil

ATP vakanties