vakantie informatie

Thailand: Land van de glimlach

Op 17 april 2004 is het eindelijk zover. We gaan met z’n allen naar Thailand. We vliegen via Bangkok naar Phuket waar we een aantal nachten zullen verblijven. Nadat we het vliegtuig hebben verlaten, worden we hartelijk ontvangen en krijgen een bloemenketting om. Na dit welkom staat de transferbus klaar om ons naar Hotel Merlin Beach te brengen. We zijn onder de indruk van het hotel dat bestaat uit meerdere gebouwen en twee zwembaden. Bovendien ligt het direct aan het strand. Uiteraard nemen wij plaats bij het zwembad om te genieten van de zon. Ik weet nu al dat dit een hele leuke vakantie gaat worden.

Phuket
De volgende ochtend, na het ontbijt, gaan we de stad verkennen. In de haven van Phuket ligt de Star Cruiseboot Superstar Virgo waar we even een kijkje mogen nemen. De Virgo kan tweeduizend passagiers vervoeren en is erg indrukwekkend. Na de lunch rijden wij langs de kuststrook op weg naar de olifanten om een olifantenrit te gaan maken. Eerst is er een show, daarna mogen we dan eindelijk zelf op een olifant. Al na vijf minuten heb ik er genoeg van. Het is echt doodeng. Gelukkig duurde de rit maar twintig minuten! Een dag later staat een boottripje richting Phang Nga Bay op het programma. Tijdens de boottocht hebben wij een schitterend uitzicht over de kustlijn van Phuket. Vele excursieaanbieders hebben inmiddels toegang gevonden tot vele hongs (zeekamers in grotten) tussen Phang Nga Bay en Krabi. Ook wij gaan diverse hongs bezoeken. Vanaf de boot worden wij per kano vervoerd. Om een hong binnen te komen moeten we in de kano gaan liggen. Wat is het daar donker! Met een zaklantaarn kun je de vleermuizen zien hangen. Na een minuut of twintig komen we uit op een soort binnenplaats waar het ontzettend mooi en stil is. Ook bezoeken wij ‘Nail Island’ het James Bond eiland uit de film ‘The man with the golden gun’.
Tegen het einde van de dag komen wij weer aan in de haven en rijden wij vanuit Phuket over de brug het vasteland op richting Krabi, gelegen aan de Andaman Zee. Na een goede nachtrust gaan wij de volgende dag naar de markt. De geur van verse groenten en kruiden komt je direct tegemoet zodra je de bus uitstapt. Op ons gemak slenteren wij langs alle kraampjes. De rest van de middag vertoeven wij aan het zwembad en een Thaise massage kan uiteraard niet ontbreken.

Bangkok
De koffers zijn weer gepakt en het is tijd voor onze volgende stop. Na een uurtje vliegen vanaf Phuket komen wij aan in Bangkok. Na ingecheckt te zijn in het Hotel Ari Atrium gaan we met een tuk-tuk de stad verkennen. Natuurlijk bezoeken we ook het grote winkelcentrum MBK waar alles spotgoedkoop is. Na het diner gaan we naar de nightbazaar waar we een aantal souvenirs aanschaffen voor het thuisfront. Later op de avond duiken we in het nachtleven van Bangkok. Een dag later gaan we kennismaken met de hoofdstad van Thailand, ook wel ‘Stad der Engelen’ genoemd. Een bruisende stad waarin zowel oost als west duidelijk vertegenwoordigd zijn: de moderne wolkenkrabbers in het zaken- en hoteldistrict met daar tegenover de prachtige tempels en eeuwenoude paleizen. Allereerst bezoeken we de bloemen- en groentenmarkt, dan gaan we met de longtailboot langs de stad varen. Na de lunch is het tijd voor een bezoek aan China Town. Bij het binnenrijden van China Town gaat er een geheel andere wereld voor ons open. Plots zijn de Thaise reclameschriften veranderd in Chinese tekens. We maken een wandeling door de smalle steegjes en zien dat het een drukte van belang is. Overal handel! We zien theepakhuizen en wandelen over de Chinese ‘foodmarket’. De geur is zeer overheersend en onze eetlust verdwijnt totaal als we in een pan kijken waarin varkenskoppen gekookt worden. De markt maakt zeker indruk!

Gouden boeddha
De laatste dag bezoeken we Wat Pho, het grootste en oudste klooster van Bangkok. In het hoofdgebouw van dit tempelcomplex kun je een prachtige gouden boeddha van 46 meter lang en vijftien meter hoog bewonderen. Het bakstenen beeld is bedekt met gips en bladgoud. Verder zijn er vele stenen beelden en boeddha’s te zien en heel veel goud. In de middag gaan we nog even winkelen. Onze koffer puilt aan het einde van de dag uit met van alles en nog wat. Terugkijkend zijn de dagen ontzettend snel gegaan. Ik weet zeker dat ik nog een keer terugkom en dan langer dan elf dagen want het is jammer om nu alweer naar huis te moeten.

Datum artikel: 3-09-2008 Reisverhalen



Zie ook:

Een reactie toevoegen over Thailand: Land van de glimlach

ATP vakanties