vakantie informatie

Maleisië in drie delen

Na een lange vlucht van 13 uur komen we aan in Kuala Lumpur. Ons hotel (Hotel Istana*****) ligt in het centrum, op loopafstand van de Petronas Towers, de radiotoren en winkelcentra. Kuala Lumpur is een ideale stad om lopend te ontdekken. De afstanden tussen de bezienswaardigheden zijn niet erg groot en bovendien zie je op deze manier onderweg ook nog heel veel. We brengen veel tijd door in Chinatown. Hier kun je erg lekker en gezellig eten, veel souvenirs kopen, tempels bezoeken en gewoon lekker rondstruinen. Het is een leuk en gezellig gedeelte van Kuala Lumpur. De Petronas Towers en de radiotoren zijn erg indrukwekkend om te zien. Bij de radiotoren kun je naar boven en binnen een minuut sta je dan bovenin de toren. Vanuit hier heb je een prachtig uitzicht over de hele stad. De Batu Caves moet je ook echt zien als je in Kuala Lumpur bent. Eerst beklim je een trap van 272 treden om vervolgens de mooie grotten te bewonderen. Het leuke aan deze grotten is dat er een Hindoe-tempel in is gebouwd.

In Kuala Lumpur kun je uitstekend winkelen. Je vindt er veel grote winkelcentra. De grootste is het Berjaya Star Hill van acht à negen verdiepingen hoog (800 winkels). Dit is ook het leukste winkelcentrum, want midden in het winkelcentrum is een klein pretpark gebouwd. De achtbaan loopt dwars door het winkelcentrum. Eten doen we gewoon bij de Hawker Stalls (lokale eetstalletjes). Geloof ons, het is echt heel veilig, je wordt niet ziek. Ons verblijf in Kuala Lumpur sluiten we af op oudejaarsavond. Alle bewoners van Kuala Lumpur zijn op straat te vinden en het is een groot feest. We kijken naar het vuurwerk bij de Petronas Towers, maar al snel blijkt dat ze in Maleisië heel anders oud en nieuw vieren dan in Nederland. Het vuurwerk is erg mooi, maar duurt helaas maar tien minuten. In Maleisië is het Chinees Nieuwjaar een groter feest. Toch wel leuk om eens aan de andere kant van de wereld oud en nieuw te vieren. Kortom, een fantastisch eerste deel van onze reis door Maleisië.

Penang
Op 1 januari gaat onze reis verder naar Penang. Penang is een vrij groot eiland aan de westkust van Maleisië. We verbleven hier in hotel Paradise Sandy Bay tussen Batu Ferringhi en Georgetown in. Penang is een eiland waar veel te beleven valt. Ook hier zien we ontzettend veel. Als eerste bezoeken we de avondmarkt in Batu Ferringhi. Hier kun je heel veel souvenirs kopen. De markt begint om 19.00 uur en is ontzettend groot. Leuk om een aantal keer te bezoeken. Ga hier ook eens eten bij een van de Hawler Stalls (lokale eetstalletjes). Hier kun je lekker, uitgebreid en zeker erg goedkoop eten. Ook Georgetown is een leuke stad om te bezoeken. Hier vind je veel tempels, de St. George kerk, maar ook veel winkels. Het is net als Kuala Lumpur een shopparadijs. De Penang Hill is erg mooi om te zien. Met een treintje ga je dwars door de jungle, waar de aapje in het wild rondlopen. Helaas zijn er in onze vakantie werkzaamheden aan de kabels van het treintje. Toch kunnen we de Penang Hill bezoeken. We worden met een jeep naar boven gebracht, waar je een geweldig mooi uitzicht hebt op Georgetown en de Penang Bridge. Als we uitgekeken zijn, lopen we naar beneden. Het is een wandeling van 5,2 kilometer, steil naar beneden. We lopen dwars door de jungle en zien aapjes van dichtbij. Het is zeker de moeite waard om te doen. Iets minder indrukwekkend is de snaketempel. De lokale bevolking vertelt erover alsof het er krioelt van de slangen, maar ze hebben alleen maar een paar slangen in wat struiken gehangen en verder is het een gewone tempel.

Langkawi
Voor het laatste deel van onze trip reizen we door naar Langkawi. Langkawi is net als Penang een vrij groot eiland aan de westkust van Maleisië. Het is een belastingvrij eiland, waardoor onder meer de alcohol en sigaretten een stuk goedkoper zijn dan in de rest van Maleisië. Langkawi is een erg mooi eiland met heel veel natuur. Ons hotel (Mutiara Burau Bay) ligt midden in de jungle. De aapjes, mooie vogels en varanen lopen vrij over het park. Super om mee te maken. Op loopafstand van het hotel ligt de kabelbaan met daar omheen Oriental Village (een paar winkeltjes en restaurants). De kabelbaan brengt je naar de top van een berg. Op de berg hebben ze uitkijkpunten gebouwd van waaruit je een waanzinnig uitzicht hebt op een groot deel van het eiland. Voor mensen zonder hoogtevrees is dit zeker een aanrader. Ook op loopafstand van het hotel ligt de Seven Wells, een mooie waterval midden in de jungle. Het begin van de waterval is bereikbaar door een trap van ruim 500 treden. Best een klim, maar wel de moeite waard als je eenmaal boven bent. Halverwege kun je de waterval naar beneden zien komen. Hier kun je ook even lekker uitrusten om daarna weer met frisse moed verder te gaan. Als je vroeg in de morgen naar de waterval toegaat is het nog rustig en heb je geen last van de warmte bij het beklimmen van de trap. Ook op Langkawi kun je een beetje winkelen, maar lang niet zoveel als in Kuala Lumpur en Penang. Pantai Cenang en Pantai Tengha zijn ook leuk om een keer te bezoeken. Dit is het toeristische gedeelte van Langkawi (toch straalt het nog wel rust uit). De avondmarkt in Kuah is ook de moeite van het bekijken waard. Dit is een markt voor de lokale bevolking. Hier verkopen ze allerlei lokale lekkernijen, kruiden en kleding. Veel meer is er op Langkawi ook eigenlijk niet te doen. Langkawi is een uitstekend eiland om lekker te relaxen en af en toe iets te doen. Voor ons een perfecte afsluiter omdat we nog even lekker kunnen uitrusten van onze reis door Maleisië.

Datum artikel: 13-09-2008 ReisverhalenZie ook:

Eén reactie op Maleisië in drie delen

  1. Jeroen
    10-02-2011 16:17
    1

    Die bovenste foto is toch echt genomen in Singapore.

    Groeten

Een reactie toevoegen over Maleisië in drie delen

ATP vakanties