vakantie informatie

Gran Canaria: Meer dan zon, zee, strand en uitgaan

Vol verwachting ga ik op weg naar het zonnige Canarische eiland Gran Canaria. De verhalen die ik over dit eiland heb gehoord zijn samen te vatten in de woorden: zon, zee, strand en uitgaan. Ik ben zeer benieuwd of dit echt de belangrijkste punten zijn. Gran Canaria behoort weliswaar tot Spanje, maar geografisch gezien ligt het eiland dichter bij Afrika. Ik heb daarom ook geen idee wat ik me van het landschap voor moet stellen.
Bij aankomst op de luchthaven van Las Palmas worden we al meteen per transferbus naar de accommodatie in Maspalomas gebracht waar we de komende dagen zullen verblijven. Vanuit de bus staren we allemaal naar het kale landschap waar we voorbij rijden. Ik vraag me stiekem af of dit nou echt alles is. De bus stopt en ik zie dat we aangekomen zijn bij bungalowcomplex Las Vegas Golf.

Las Vegas Golf is een knus/ kleinschalig en gezellig complexgedeelte met allemaal sfeervolle bungalowtjes. Mijn gedachten dwalen af naar het bed. Ik ben nog erg moe van de vlucht maar inmiddels heb ik het vakantiegevoel te pakken gekregen en wil direct een kijkje nemen in de omgeving.
Helaas is er geen strand op loopafstand van de accommodatie aanwezig maar wel een winkelcentrum waar je je prima kan vermaken met allerlei leuke winkeltjes en restaurantjes.

Avontuurlijke safari
De volgende dag worden we opgehaald door een jeep voor een avontuurlijke safari die begint met een kamelentocht. Hobbelend op je kameel kijk je je ogen uit op de prachtige, uitgestrekte duinen van Maspalomas en voel je door de grote open oppervlakte de felle zon op je huid branden. Omdat de zon erg laag staat zou ik zeker iedereen aanraden om je goed in te smeren met een hoge factor. Nadat we ongeveer twintig minuten hebben doorgebracht op een kameel staat de jeep ons al op te wachten. Dit keer voor een off the road route door het ruige, bergachtige binnenland van Gran Canaria. Onderweg maken we een paar tussenstops om verschillende grotwoningen te bewonderen. Ook zijn er zeer exclusieve villa’s op afgelegen plekken te vinden. Deze villa’s hebben vaak een bijzonder mooi uitzicht en zijn ideaal voor mensen die rust zoeken. Het is ongelooflijk dat ik in een dag totaal verschillende gebieden met elk zijn eigen kenmerken heb bekeken!

Playa del Ingles
Wat zeker niet mag ontbreken tijdens je vakantie op Gran Canaria is uitgebreid tapas eten in een gezellig restaurantje in de toeristische plaats Playa del Ingles. In deze plaats stikt het van de vele uitgaansgelegenheden, winkelcentra en terrasjes. Het strand in Playa del Ingles is enorm maar helaas alleen maar te bereiken via veel trappen. In Playa del Ingles heb je niet alleen verschillende mooie viersterrenhotels maar ook vrij eenvoudige appartementencomplexen waar een gezellige sfeer hangt.
De plaats Puerto Rico is ook zeker het bezoeken waard. Deze zonnige badplaats, in het zuidelijkste gedeelte van Gran Canaria is erg sfeervol en typerend met zijn leuke jachthaven en mooie zandstrand. Voor mensen die Playa del Ingles te toeristisch vinden is Puerto Rico een goed alternatief. Natuurlijk is Gran Canaria zeer geschikt voor een ‘zon, zee, strand en uitgaan’ vakantie maar deze vakantie heeft mij geleerd dat de bestemming ook veel te bieden heeft voor mensen met andere vakantiewensen zoals avontuur.

Samengevat: Een aanrader voor jong en oud!

Datum artikel: 9-05-2008 ReisverhalenZie ook:

Een reactie toevoegen over Gran Canaria: Meer dan zon, zee, strand en uitgaan

ATP vakanties