vakantie informatie

Engeland: Kerstshoppen in Londen

Kerst heeft altijd iets magisch, iets gezelligs. Een belangrijk onderdeel van het kerstgevoel is het kerstshoppen. Wandelen door een donkere winkelstraat waarbij de sfeervolle etalages met veel lichtjes de aandacht proberen te trekken.
Een vriendin zei altijd dat Londen de beste plek ter wereld is om te gaan kerstshoppen. Ik was er nog nooit geweest, maar door de Harry Potter films en dan met name de gezellige Wegisweg (Diagon Alley) was de aantrekkingskracht van Londen nog nooit zo sterk geweest. Dus daar gingen we: Met z’n tweetjes een weekendje Londen.

Vliegen
We vertrokken ‘s ochtends vroeg met Ryanair van luchthaven Niederrhein naar Stansted Londen. Ik woon in Arnhem dus het was ongeveer een uurtje rijden naar Niederrhein. Parkeren is gratis en de luchthaven is prachtig. De vlucht duurde iets meer dan een uur en was ook prima in orde. Aangezien praktisch alle passagiers naar Londen moesten, werden er door de stewardessen treinkaartjes naar Londen verkocht. Deze zijn goedkoper dan wanneer je ze op het station koopt. Verder loop je ook niet het risico je aansluiting te missen.

Van Stansted naar hartje Londen is het nog ongeveer een uur. De treinrit door het Engelse landschap is prima om alvast in de stemming te komen. We hadden een piepklein hotelkamertje in Earls’ Court geboekt, een leuke oude Engelse wijk. Vandaar namen we de tube (metro) naar onze bestemmingen. Mijn vriendin had een aantal stedengidsen van Londen meegenomen, daarmee hebben we ons weekend ingedeeld.

Winkelen
De eerste dag zijn we naar het winkelhart van Londen gegaan, beginnend op Piccadilly Circus via Regent Street naar Bond Street. Deze twee straten alleen al kosten je een hele dag. Zoveel leuke winkels en vooral veel van de bekende winkelketens. Ik had op internet gelezen dat Apple net een nieuwe megastore in Regent Street had geopend dus daar MOEST ik even een kijkje nemen. Schitterend mooi ingerichte winkel met alle Apple producten, smullen!

Harrods
Winkelen in Londen is niet compleet als je niet in Harrods bent geweest. Ik had verwacht dat Harrods vlak bij de winkelkern zou liggen, maar na navraag bij een vriendelijke bobby bleek Harrods een aardig eind verderop te liggen. Op naar de metro, op naar Knightsbridge. Ik wist dat Harrods groot was, maar als je dan daadwerkelijk naar binnen loopt.. Je kunt daar letterlijk verdwalen en dat gebeurt me niet zo vaak. Ze hebben dan ook echt alles, van bijzondere etenswaren tot snowboards. Je kijkt je ogen uit. Helaas was het ook enorm druk waardoor je je toch meer bezighoudt met mensen ontwijken dan genieten van, bijvoorbeeld de immense kerstafdeling met kerstballen van 50 euro per stuk (!). Wel handgemaakt uiteraard.

Flinke wandeling
We hebben de zaterdag en de zondag gebruikt voor het winkelen, lekker eten en naar de bios gaan (Polar Express). De maandag hebben we een flinke stadswandeling gemaakt. Er loopt een prachtige wandeling langs de Thames waarbij je van Charing Cross naar de Tower Bridge wandelt. Vandaar weer terug met de metro naar de Londen Eye (reuzenrad). Bleek dat je moest reserveren om in de eye te mogen. Daarnaast was het weer dusdanig dat je maar een uitzicht had van 200 meter. Dan maar verder naar Westminster Abbey, een prachtige kathedraal aan de overkant van de eye. Daar hebben we rondgezworven door de oude straatjes en de kathedraal van binnen bekeken.

Londen is rond kerst een echte aanrader voor de liefhebbers van winkelen, wandelen en kerstsfeer. De straatjes, de winkels, je wordt er gewoon vrolijk van. Het kan wel enorm druk zijn van tijd tot tijd, dus als je daar panisch van wordt dan raad ik je aan de winkelkernen te mijden en een oude wijk te bezoeken zoals Notting Hill (van die film inderdaad), een leuke oude wijk met allemaal verschillende gekleurde huisjes, waar ze kerstbomen op straat verkopen en allemaal leuke kleine winkeltjes en kroegjes hebben.

Datum artikel: 21-05-2008 ReisverhalenZie ook:

Een reactie toevoegen over Engeland: Kerstshoppen in Londen

ATP vakanties