vakantie informatie

SGR heft lidmaatschap Peter Langhout op

Peter Langhout logo “Einde deelnemerschap Langhout” zo luidt het begin van een kort bericht op de website van de Stichting Garantiefonds Reisgelden. Reizen die bij Peter Langhout geboekt zijn voor 5 januari vallen nog onder het fonds, daarna houdt de dekking op.

Het doel van SGR luidt als volgt: “De stichting heeft ten doel het doen van uitkeringen aan of voor consumenten terzake van op de Nederlandse markt aangeboden en afgesloten reisovereenkomsten, of overeenkomsten van vervoer, met uitzondering van luchtvervoer, of overeenkomsten van verblijf van personen indien deze consumenten geldelijke schade lijden in gevallen dat de betrokken reisorganisator, reisagent, vervoerder of verstrekker van verblijf wegens financieel onvermogen niet presteert”.

Over het waarom valt thans alleen nog te speculeren. Het kan zijn dat het SGR uit voorzorg heeft gehandeld omdat het de financiële positie van Peter Langhout niet langer vertrouwd.

Inmiddels heeft Peter Langhout Reizen een melding op de website staan waarin wordt gesteld dat ook alle reizen na 4 januari geboekt onder de SGR-garantie vallen. Dit kan omdat de reizen bij een ander SGR-lid worden ingeboekt. Een woordvoerder van Peter Langhout spreek over een tijdelijke maatregel.

Datum artikel: 5-01-2006 Peter LanghoutZie ook:

2 Reacties op SGR heft lidmaatschap Peter Langhout op

 1. Dave
  5-01-2006 16:43
  1

  Typisch een trucje van het SGR. Het zijn en blijven boeven daar. Zodra er een mogelijk bestaat dat er betaald moet worden door SGR stoppen ze het lidmaatschap. Ongeveer net zo’n actie als bij NBBS van een paar jaar terug. Eerst NBBS laten betalen voor SGR en vervolgens tegen de passagiers zeggen dat ze (nagenoeg) niets terugkrijgen. Iemand enig idee hoeveel geld er in de SGR miljoenenpot zit?

  Een ding is zeker, er zal nooit wat uit gaan!

 2. Henk
  5-01-2006 17:42
  2

  Tja, vanuit de positie van de sgr kan ik het me wel voorstellen. Het is een (tijdelijke)liability welke op deze manier handig eruit gewerkt kan worden. Ook een signaal dat ze erg op de centjes zitten. De sgr is er dus vooral voor zichzelf…

Een reactie toevoegen over SGR heft lidmaatschap Peter Langhout op

ATP vakanties