vakantie informatie

Rechter: Langhout moet deel betalen

peter langhout logoPeter Langhout Reizen moet 150.000 euro betalen aan het softwarebedrijf Ciderhouse omdat de touroperator zijn contractuele verplichtingen niet is nagekomen. Dat heeft de kortgedingrechter in Den Haag gisteren beslist.

Ciderhouse, dat onder andere internet boekingsystemen voor de reisbranche ontwikkelt, kwam vorig jaar met de touroperator overeen dat het een compleet softwarepakket zou leveren. Met de overeenkomst was een kwart miljoen euro gemoeid. Daarnaast zou de software intern bij de touroperator worden getest. Maar vanwege financiƫle problemen kon Langhout Reizen niet aan zijn verplichtingen voldoen.

Daarom eiste de softwareontwikkelaar dat de daardoor opgelopen schade zou worden betaald. De rechter besloot om niet de volledige kwart miljoen euro toe te wijzen. De 150.000 euro die de touroperator moet betalen, is bedoeld als voorschot. De bodemprocedure die nog loopt moet uitwijzen hoeveel Langhout Reizen precies schuldig is.

Het is niet de eerste keer dat de bekende touroperator in opspraak is. Begin dit jaar werd Langhout Reizen vanwege financiƫle problemen uit de Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR) verwijderd. Deze stichting betaalt consumenten uit als een reisbureau zijn verplichtingen niet nakomt. Inmiddels is het bedrijf overgenomen door drie particuliere investeerders en maakt onder de naam Benga een doorstart. Peter Langhout Reizen wordt nog wel als merknaam gebruikt.

Datum artikel: 19-06-2006 Peter LanghoutZie ook:

Een reactie toevoegen over Rechter: Langhout moet deel betalen

ATP vakanties