vakantie informatie

Eis van kwart miljoen voor Peter Langhout

peter langhout logoHet softwarebedrijf Ciderhouse eist een kwart miljoen euro schadevergoeding van touroperator Peter Langhout Reizen. De reisagent uit Alphen zou zijn contractuele verplichtingen niet nakomen.
Ciderhouse, dat ondermeer internetboekingssystemen ontwikkelt, tekende begin vorig jaar een contract met Langhout, om software te leveren. Met de overeenkomst was een bedrag van 245 duizend euro gemoeid. Daarnaast kwamen de twee bedrijven overeen dat de software door de reisagent getest zou worden.

Volgens Ciderhouse was bij het tekenen van de overeenkomst niet duidelijk dat de touroperator in grote financiële problemen verkeerde. Volgens de touroperator heeft Ciderhouse geen recht op geld omdat de software die was beloofd nooit is geleverd. Er zouden slechts drie van de twaalf testmodules zijn ontwikkeld, die ook nog eens te laat werden aangeleverd.

Het is niet de eerste keer dat Peter Langhout Reizen in opspraak komt. Vanwege financiële problemen werd de touroperator begin dit jaar geschrapt als lid van de Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR). Deze stichting betaalt consumenten uit als een touroperator zijn verplichtingen niet nakomt.
Inmiddels is het reisbureau overgenomen door drie particuliere investeerders die onder de naam Benga een doorstart maken. De naam Peter Langhout Reizen wordt nog wel als merk gebruikt.

De rechter doet volgende week donderdag uitspraak in deze zaak.

Uit: Ad.nl

Datum artikel: 10-06-2006 Peter LanghoutZie ook:

Een reactie toevoegen over Eis van kwart miljoen voor Peter Langhout

ATP vakanties