vakantie informatie

Doorstart Peter Langhout

peter langhout logoDrie particuliere investeerders hebben Peter Langhout overgenomen. Dat maakte het bedrijf vrijdag bekend. De drie investeerders hebben in totaal 900.000 euro op tafel gelegd. Verder ligt er een bankgarantie van 1 miljoen, aldus de woordvoerder van de reisondernemers. De investeerders hebben voor de overname het bedrijf Benga gebruikt, dat al een handelsnaam was van Langhout Reizen.

Directeur Peter Langhout is afgetreden als directeur van de organisatie. De reisorganisatie in nieuwe opzet heeft een nieuwe aanvraag ingediend voor het lidmaatschap van de Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR). De stichting, die ervoor zorgt dat consumenten gedekt zijn als een reisbureau zijn verplichtingen niet nakomt, schrapte Peter Langhout begin januari als lid. De onderneming kon de verplichtingen van het fonds niet langer nakomen.

Peter Langhout blijft wel als adviseur betrokken bij de onderneming. Paul Hakker, een van de drie investeerders, is aangetrokken als nieuwe directeur.

“Met het nieuwe management willen wij Peter Langhout Reizen in de komende periode gaan herpositioneren”, zegt Hakker. “De focus zal liggen op sterke uitbreiding van de reisverkopen via internet, een trend die al langere tijd zichtbaar is. Met de nieuwe positionering gaan wij binnen korte tijd voortvarend aan de slag.”

Nadat de SGR de onderneming begin dit jaar als lid had geschrapt, liet Langhout Reizen de boekingen via de reisorganisatie Dentours/AnnaSol verlopen, die wel lid is van het garantiefonds. Die samenwerking is volgens Langhout per direct opgezegd.

De SGR laat weten dat dat betekent dat mensen die nu een reis bij de organisatie boeken, opnieuw geen garantie krijgen. “Ze hebben inderdaad een nieuwe aanvraag ingediend, maar zolang die niet is goedgekeurd, is er geen garantie”, aldus een woordvoerder van de stichting. “Hoe lang die procedure duurt, is sterk afhankelijk van de aanvrager.” Peter Langhout Reizen is ervan overtuigd dat de aanvraag “zeer spoedig” wordt gehonoreerd.

Uit: Nu.nl

Datum artikel: 17-02-2006 Peter LanghoutZie ook:

4 Reacties op Doorstart Peter Langhout

 1. Ria van der Zanden
  17-02-2006 12:23
  1

  Blij te lezen dat de reisorganisatie een doorstart maakte, a²a²k al is het heft in handen van nieuwe beheerders, ta²ch blijf ik erbij dat ik hoop weer een fijne,en vooral eerlijke samenwerking te hebben met het nieuwe bedrijf in de toekomst. Ik wens da a rom Peter en alle medewerkers heel veel sukses toe en hoop dat deze moeilijke tijd voorgoed voorbij zal zijn ! Hierbij mijn medeleven met alle werknemers en de familie van Peter !

 2. margreet pater
  21-02-2006 20:59
  2

  wij reizen al jaren met peter langhout,
  en zijn altijd erg tevreden.
  hoop ook echt dat er een doorstart komt.
  waar kun je voor zo weinig geld in nederland ,
  vakantie hebben.
  daar moeten de mensen maar eens naar kijken
  kritiek is gemakkelijk hoor!

  Peter langhout veel sterkte toegewenst.
  margreet uit leeuwarden.

 3. Michael Rijpstra
  7-03-2006 12:30
  3

  Beste Ria,

  Goh, wat erg toch allemaal voor die Peter. Medeleven met de familie…Ben erg benieuwd hoe je reactie zou zijn geweest als jij nog tienduizenden euro’s tegoed zou hebben van je zakenrelatie. Er zijn heel veel collega-hotelliers die met smart (en tevergeefs) op hun geld zitten te wachten… Misschien een idee om daar ook eens aan te denken i.p.v. je eigen hotelletje te promoten…

 4. Martin
  24-03-2006 18:31
  4

  Erg voor Langhout?!?!?!? Echt niet het bedrijf heeft met zijn wirwar aan BV’s een spoor van vernielingen achtergelaten bij ondernemers die hun diensten verkochten aan PLR. Vele bedrijven (en die zijn niet op 1 hand te tellen) zijn failliet gegaan omdat Peter zijn rekeningen niet wilde betalen en zichzelf opsloot in zijn ivoren toren.

  Wel rijdt hij in een Porsche, Grand Cherokee, BMW, boten, etc etc etc. Dat geld ook voor zijn familie. Bah !

  Echt dit is weer een van die echte Langhout streken. Mag hopen dat het niet lukt en dat ze alles maar dan ook alles onder beslag moeten verkopen !!!!!!! Laat hem maar eens voelen wat vele hebben moeten meemaken door ZIJN toedoen.

Een reactie toevoegen over Doorstart Peter Langhout

ATP vakanties