vakantie informatie

Toestel Onur Air botst op Schiphol

Onur Air 2 Een vliegtuig van Onur Air is zondagavond op Schiphol tegen een sleepwagen gebotst die vliegtuigen begeleidt op de taxibaan. Het vliegtuig had Turkije als bestemming, maar moest na de botsing met de zogeheten push-back op Schiphol blijven, meldt een woordvoerder van de luchthaven maandag.

Volgens Schiphol is geen sprake geweest van een onveilige situatie. Alle passagiers zijn ongedeerd. Zij zijn na het ongeluk, dat plaatsvond rond 23.30 uur, naar een hotel overgebracht en vliegen volgens de voorlichter maandag aan het eind van de dag alsnog naar Turkije. Het toestel staat licht beschadigd in een hangar ter reparatie. Schiphol doet een onderzoek naar de oorzaak van het ongeluk.

Het is niet voor het eerst dat een toestel van Onur Air in Nederland met problemen kampt. Zo raakte medio vorige maand een Airbus van de Turkse luchtvaartmaatschappij beschadigd bij de landing op Rotterdam Airport. Onur Air kreeg vorig jaar enige tijd een landingsverbod opgelegd in Nederland. Dat gebeurde nadat diverse mankementen waren geconstateerd aan vliegtuigen van de maatschappij.

Bron: Het Laatste Nieuws.be

Een genuanceerder bericht op Luchtvaartnieuws.nl

Datum artikel: 7-08-2006 Onur AirZie ook:

Een reactie toevoegen over Toestel Onur Air botst op Schiphol

ATP vakanties