vakantie informatie

Onur Air stelt Staat ultimatum

Onur Air 2De Turkse luchtvaartmaatschappij Onur Air heeft staatssecretaris Schultz van Haegen (Verkeer) een ultimatum gesteld. Ze moet voor 23 juni erkennen dat ze aansprakelijk is voor de schade die Onur Air heeft geleden door het vliegverbod. Als ze dat niet doet, stapt de maatschappij naar de rechter. Dat blijkt uit een brief die advocaat F. Vreede van Onur Air aan Schultz heeft gestuurd.

De Inspectie Verkeer en Waterstaat (IVW), waar Schultz verantwoordelijk voor is, legde de maatschappij medio mei een vliegverbod op. Aanleiding waren de vele mankementen aan de vliegtuigen. Ook in Frankrijk, Zwitserland en Duitsland was het bedrijf niet meer welkom. Twee weken later werden de verboden ingetrokken, omdat Onur Air beloofde zijn leven te beteren.

De Turkse maatschappij heeft altijd volgehouden dat er niets mis was met de vliegtuigen. Vreede heeft daarom eerder een rechtszaak tegen de betrokken luchtvaartinspecties aangekondigd. Onur Air zegt zeker 30 miljoen euro schade te hebben geleden. Woensdag is er bij de IVW in Hoofddorp een hoorzitting over de kwestie. (Reiskrant)

Datum artikel: 15-06-2005 Onur AirZie ook:

Een reactie toevoegen over Onur Air stelt Staat ultimatum

ATP vakanties