vakantie informatie

Geen schadevergoeding voor Onur Air

Onur Air 2Staatssecretaris Schultz van Haegen van Verkeer en Waterstaat weigert de Turkse vliegmaatschappij Onur Air een vergoeding te betalen voor de schade die het bedrijf leed door het vliegverbod in mei. Schultz wijst alle aansprakelijkheid van de hand, heeft ze zondag laten weten.

Daarmee reageert ze op het ultimatum van de advocaat van de Turkse vliegmaatschappij, dat op 23 juni afliep. Onur Air eiste onlangs in een hoorzitting een schadevergoeding van de Inspectie Verkeer en Waterstaat (IVW) voor de schade als gevolg van het vliegverbod, dat op 12 mei inging en twee weken duurde.

De totale schade zou volgens Onur Air kunnen uitkomen op 60 miljoen euro, waarvan de vliegmaatschappij 15 tot 20 miljoen op de IVW wil verhalen.

Schultz weigert daar dus op in te gaan. Zij laat zondag weten dat ze zich afvraagt of Onur Air de geconstateerde veiligheidsproblemen wel serieus neemt. Op 27 juli doet een onafhankelijke commissie in het kader van de algemene wet bestuursrecht uitspraak over de schade-eis van Onur Air.

Datum artikel: 26-06-2005 Onur AirZie ook:

Een reactie toevoegen over Geen schadevergoeding voor Onur Air

ATP vakanties