vakantie informatie

West Europa meest populaire vakantiebestemming

RomeUit een onderzoek onder de bezoekers van de website TripAdvisor (voornamelijk Amerikanen) blijkt bijna drie kwart een voorkeur te hebben voor West Europa als vakantiebestemming dit jaar. Dit staat in contrast met vorig jaar toen Oost Europa nog de meeste stemmen kreeg.

Van de ondervraagde bezoekers gaf 62% aan op vakantie te gaan naar Europa in 2006 met Italië als populairste bestemming en Rome als de populairste stad, direct gevolgd door Venetië.

De bewoners van Londen en Dublin worden als vriendelijkste mensen beoordeeld. Amerikaanse reizigers vinden Londenaren het vriendelijkst van Europa.

Bewoners van Athene en Moskou worden als minst vriendelijk en hulpvaardig beoordeeld.

Italië is ook de eerste keus voor eten (54%) en voor beste keuken.

TripAdvisor medewerker Michele Perry: “We zien een verschuiving van de interesse van reizigers voor klassieke bestemmingen zoals Rome, Venetië, Parijs en Londen, terwijl Oost Europa alle interesse trok in 2005.” Ze vindt het opmerkelijk dat met alle schitterende steden in Europa de twee populairste steden allebei in Italië liggen. Wellicht dat de exposure van de olympische winterspelen er iets mee te maken heeft.

Datum artikel: 21-03-2006 OnderzoekZie ook:

Een reactie toevoegen over West Europa meest populaire vakantiebestemming

ATP vakanties