vakantie informatie

Vliegvakantie steeds populairder

planeVliegvakanties zitten nog altijd in de groei. Volgens het Centraal Bureau voor de Statistiek bedroegen de uitgaven aan vakanties in 2006 bijna 13 miljard euro. Het aantal vliegvakanties neemt de laatste jaren sterk toe. Ruim 80 procent van de Nederlanders trok er vorig jaar voor een korte of lange vakantie op uit. Dit percentage is sinds 2002 vrij constant. Driekwart van de bevolking hield een lange vakantie, vier op de tien een korte vakantie.

Vakantiegangers nemen steeds vaker het vliegtuig. Voor langere vakanties wordt steeds vaker voor het vliegtuig gekozen. In 2006 werd 37 procent van de reizen voor een langere periode naar buitenlandse vakantiebestemmingen per vliegtuig ondernomen. In 2002 was dit nog 30 procent. Dit heeft ongetwijfeld te maken met het feit dat lange vakanties over het algemeen op verre bestemmingen genoten worden en daarvoor is vliegvervoer nou eenmaal meer geschikt.

Ook voor korte vakanties wordt steeds vaker het vliegtuig genomen: in 2002 bij 10 procent van de vakanties en in 2006 bij 14 procent. Dit heeft te maken met het feit dat vliegen als vervoermiddel veel goedkoper is geworden. Vaak is vliegen (low cost airlines) zelfs goedkoper als andere alternatieve vervoermiddelen (bus, trein, boot, auto).

Ruim 16 procent van de lange vakanties in het buitenland werd in Frankrijk doorgebracht. In 2002 was dit nog 20 procent. Ondanks deze daling is Frankrijk nog steeds de populairste buitenlandse bestemming. Daarna komen Duitsland (12 procent) en Spanje (11 procent).

Voor korte vakanties in het buitenland is Belgiƫ de eerste bestemming, maar de belangstelling voor dit land loopt de laatste jaren iets terug. Al bijna net zo vaak trekken mensen naar Duitsland. De populariteit van dit land is de laatste jaren licht gestegen.

Bron: Nu.nl

Datum artikel: 4-07-2007 OnderzoekZie ook:

Een reactie toevoegen over Vliegvakantie steeds populairder

ATP vakanties