vakantie informatie

Top 10 reiswebsites van afgelopen september

Top 10 reizenwebsitesHet vakblad ReisRevue heeft de top10 reiswebsites in Nederland van afgelopen september gepubliceerd. Dit onderzoek wordt door Multiscope Visiscan gedaan en gemeten door een stukje software dat op de pc’s van 1500 mensen is geinstalleerd.
De grote winnaar van september is InpakkenenWegwezen.nl. Opvallend is dat dit een portal website is en zelf geen touroperator. Tevens is opvallend dat de grote online spelers: D-reizen, Bookings en Sunweb niet in de lijst voorkomen. Voorbeeld: D-reizen heeft volgens Alexa.com (ook niet super betrouwbaar overigens) gemiddeld 50.000 unieke bezoekers per dag, dus zou met 1.500.000 unieke bezoekers toch op zijn minst in de top 10 voor moeten komen.

Wij vragen ons derhalve af of de gekozen meetgroep van 1500 pc gebruikers, die bereid zijn om een meetinstument op hun PC (dus mac gebruikers vallen af) te installeren, wel een representatieve doelgroep is. Zullen mensen die van allerlei tooltjes op hun pc installeren ook niet meer geinteresseerd zijn om mee te doen met spelletjes (waar de website van InpakkenenWegwezen.nl bekend om staat)?

Datum artikel: 2-12-2005 OnderzoekZie ook:

Een reactie toevoegen over Top 10 reiswebsites van afgelopen september

ATP vakanties