vakantie informatie

Sterke omzetgroei online travel VS

chart upWederom goede berichten voor de online travel branche; uit onderzoek van JupiterResearch blijkt dat de groei van de Amerikaanse online reis industrie dit jaar met 20% groeit van 57 miljard dollar in 2004 tot 68 miljard in 2005. De verwachting is dat deze groei doorzet naar 104 miljard dollar in 2010.
Uit ervaring is gebleken dat de Europese markt ietswat achterloopt op de Amerikaanse reismarkt, maar ook in Europa zal de komende jaren nog een flinke groei in online reis bestedingen te verwachten zijn.

Uit een eerder onderzoek van Emarketer kwam de opmerkelijke constatering dat meer en meer mensen direct bij de aanbieder gaan boeken (vliegticket bij KLM en hotelreservering direct op de site van het hotel) in plaats van gebruik te maken van vakantie zoekmachine’s en portals. De verwachting is dat in 2010 meer dan tweederde van de reizigers direct bij de reisaanbieder gaan boeken. De ontwikkeling van zoekmachine’s als Google werkt dit alleen maar in de hand. Google maakt zijn zoekmachine steeds beter en de zoekresultaten schoner (minder spam) waardoor vanzelf de hoofdaanbieders boven komen drijven.

Datum artikel: 17-11-2005 OnderzoekZie ook:

Een reactie toevoegen over Sterke omzetgroei online travel VS

ATP vakanties