vakantie informatie

Spotgoedkoop op vakantie

Telegraaf LogoVliegvakanties zijn de afgelopen twintig jaar nauwelijks in prijs gestegen en in veel gevallen zelfs goedkoper geworden. Een onderzoek van De Telegraaf in samenwerking met de middelgrote ANVR-reisorganisatie Sudtours in Amsterdam laat zien dat voor georganiseerde vakanties nu vaak minder hoeft te worden neergeteld dan in 1986.

Vooral een prijsvergelijking van populaire hotels en andere accommodaties in Spanje, Griekenland en Portugal in het middenseizoen laat soms spectaculaire dalingen zien.


Kostte een weekje voor twee personen in 3-kamerappartement Don Vincente (Benidorm) in het middenseizoen van 1986 omgerekend bijvoorbeeld 470 euro, nu is dat 396 euro.

Het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) berekent over de periode van 1986 tot 2006 juist een stijging van de consumentenprijzen met maar liefst 52,4%.

Opmerkelijk is dat fors gestegen vliegprijzen, olietoeslagen, omschakeling naar de euro en andere prijsstijgingen geen grip op de georganiseerde reizen hebben gehad. “Het geeft aan hoe hard de concurrentie is geweest en hoe consumenten daarvan nog steeds profiteren”, aldus het unanieme oordeel van reisexperts, onder andere van het Algemeen Nederlands Verbond van Reisondernemingen (ANVR).

Het complete artikel & comments

Datum artikel: 18-01-2006 OnderzoekZie ook:

Een reactie toevoegen over Spotgoedkoop op vakantie

ATP vakanties