vakantie informatie

Reisspecialisten profiteren van scherpe focus

groeiReisbureaus met een heldere specialisatie realiseren spectaculaire groeicijfers. Bij de algemene kantoren was de laatste jaren juist sprake van gedwongen sluitingen en ontslagen.

Gespecialiseerde reisbureaus zijn met 11 vermeldingen goed vertegenwoordigd in de lijst van 172 snelste groeiers van Nederland in Het Financieƫle Dagblad. Nile Travel uit Amsterdam en Holcar Travel uit Den Haag zagen hun omzet de afgelopen drie jaar met respectievelijk 195 en 170 procent toenemen.

Directeur Bonnie Bouter van Sonar Reizen (+ 21 procent) heeft wel een verklaring voor het succes. ‘We zijn iets duurder, maar niet duur. Wij benaderen de klant veel persoonlijker en doen zelf de inkoop van vliegtuigstoelen en accommodatie.’
De successen zijn opmerkelijk gezien de moeizame toestand in de rest van de reisbranche. Reizigers boeken steeds vaker via internet en de grote reisbedrijven hebben daar laat op ingespeeld.
Marktleider TUI schrapte eerder dit jaar tweeduizend banen in een reorganisatie waarbij tientallen kantoren werden gesloten. Inmiddels ziet ook TUI de resultaten weer verbeteren.
Uit: Zibb.nl

Datum artikel: 1-12-2005 OnderzoekZie ook:

Een reactie toevoegen over Reisspecialisten profiteren van scherpe focus

ATP vakanties