vakantie informatie

Online inchecken is belangrijk!

Online inchecken is belangrijkHet valt me op dat er nog steeds veel mensen in rij staan op Schiphol om in te checken. Bij een groot aantal charter maatschappijen kan je simpelweg nog niet online inchecken, maar dat aantal wordt steeds kleiner.

Maar ook bij de vluchten waar het wel kan zijn er nog steeds kuddes mensen die twee tot drie uur van te voren op het vliegveld aankomen om daar in te checken. Over het algemeen zijn dit mensen die nog niet heel makkelijk online hun weg kunnen vinden of een beetje bang zijn om het allemaal aan de techniek over te laten.

Naast het voordeel dat je je boarding pass reeds 24 uur voor vertrek al in je tas hebt zitten, zijn er nog meer (misschien niet zo bekende) voordelen aan het online inchecken.

Het allerbelangrijkst is dat je de maatschappij laat weten dat je op komt dagen. Dit klinkt misschien raar, maar vliegtuig maatschappijen hebben de regel dat een passagier 30 tot 45 minuten voor vertrek ingecheckt moet zijn. Als je dan nog niet ingecheckt bent kunnen ze je van de lijst halen en je ticket proberen door te verkopen.

Kijk en daar zit het voordeel van online inchecken; de vliegmaatschappij weet dat je komt en zal je plaats vrij houden tot het laatste moment. Mocht er onderweg dus wat gebeuren (of je hebt je verslapen) dan kun je in binnen de 45 minuten grens nog snel je bagage inchecken en aan boord gaan.

Dit is vooral handig als je alleen handbagage hebt. Dan kun je helemaal op het laatste moment aan boord gaan. Zolang de slurf nog vast zit aan het vliegtuig dan.

Datum artikel: 9-01-2008 OnderzoekZie ook:

4 Reacties op Online inchecken is belangrijk!

 1. rene vaartjes
  22-02-2008 14:33
  1

  Online inchekken is een prima idee. Jammer is alleen dat ik bij geen enkele vliegmaatschappij m’n koffer op een band kon zetten en meteen door de douane kon lopen. Zelfs het vooraf kiezen van stoelen lijkt bij bijvoorbeeld Vueling niet te werken. Misschien kunnen reizigers in de toekomst thuis zelf een barcode printen voor op de koffer.

  Ook online gaat er nog een hoop mis. Uit een onderzoek met honderden reizigers blijk dat veel organisaties in de reisbranche niet in staat zijn om de juiste emoties bij potentiele boekers op te roepen. Terwijl dit juist een unieke mogelijkheid biedt om je te onderscheiden van de concurrentie. Meer info over dit onderwerp is te lezen op onze site: http://www.sotopia.com/boek

 2. www.checkmein.nl
  23-09-2008 12:16
  2

  KLM / Schiphol kennen al een tijdje een proef:

  http://www.depers.nl/binnenland/219725/Zelf-bagage-inchecken-op-Schiphol.html

 3. R. Zwakenberg
  24-01-2010 12:05
  3

  L.S.
  We reizen in het voorjaar naar Canada via Londen (Heatrow) en vliegen eerst met BA en vanaf Londen met air Canada. Kunnen wij voor deze vlucht ook online inchecken op Schiphol of geldt dat alleen voor KLM-vluchten??

  Vr.gr. Rein

 4. R. Zwakenberg
  24-01-2010 12:08
  4

  L.S.

  We reizen in het voorjaar naar Canada via Londen ( Heatrow).
  Eerst met BA en dan met Air Canada. Kunnen wij dan ook online inchecken of kan dat alleen voor KLM-vluchten ???

Een reactie toevoegen over Online inchecken is belangrijk!

ATP vakanties