vakantie informatie

Hitte en WK zorgen voor dip in vakantieboekingen

Hitte GolfDe reisbranche heeft, na een aantal zeer goede weken aan het eind van mei en begin juni, nu toch de verwachte WK dip in de boekingen bereikt. Door de (extreem) zomerse temperaturen en het WK programma zijn mensen veel minder geneigd om uberhaubt achter de computer te gaan zitten, laat staan een vakantie te gaan boeken. De volgende statistieken van vakantie.overzicht.nl laten dit ook duidelijk zien:

boekingdip

De teruggang in bezoekers is duidelijk te zien vanaf zaterdag 28 mei tot een dieptepunt afgelopen zaterdag. Uit een onderzoek van MarketingFacts blijkt ook dat het warme weer een teruggang van internet verkeer veroorzaakt, een procent daling voor elke graad temperatuurstijging.
Veel consumenten wachten nu met boeken tot het WK avontuur van het Nederlands elftal strandt, dit was ook duidelijk te zien bij het vorige EK in Portugal (2004).

Datum artikel: 12-06-2006 OnderzoekZie ook:

Eén reactie op Hitte en WK zorgen voor dip in vakantieboekingen

  1. Frederik
    28-06-2006 12:04
    1

    Je ziet nu met slechter weer en eruit liggen op het WK weer een goede stijging laten zien. Zie weer http://www.webstats4u.com/s?tab=1&link=1&id=1517476

Een reactie toevoegen over Hitte en WK zorgen voor dip in vakantieboekingen

ATP vakanties