vakantie informatie

De kwaliteit van een bezoeker

beoordelingVakantie beoordelingssites zijn de nieuwe startpagina’s. Waar de grote online reisbedrijven voorheen veel kwaliteitsverkeer van de vele vakantie gerelateerde startpagina dochters kregen, is het nu de beurt aan de vakantie beoordelingssites. De consument (en Google) vindt zijn weg naar de beoordelingssites steeds makkelijker. Vakantiereiswijzer en Zoover zijn goed voor miljoenen, voor reisondernemingen, kwalitatief goede bezoekers per maand. De beoordelingssites worden vaak in het laatste traject voor de boeking gebruikt. Bij twijfel tussen bestemmingen of hotels wordt de waarneming van andere klanten gebruikt om “de knoop door te hakken”. De klant is, na het lezen van deze beoordeling, klaar om te boeken. Logisch dat de waarde van deze bezoekers hoger ligt dan de waarde van een (meer oriĆ«nterende bezoeker) van een startpagina achtige listing site. Deze trend blijft niet zonder gevolgen; de tarieven voor links op de (vele) startpagina achtige listing sites zijn voor het eerst niet gestegen (bij een aantal zelfs gedaald). Een tweede argument om op startpagina achtige sites te adverteren, de Google pagerank, wordt ook steeds minder interessant nu Google sites met relevante content steeds beter waardeert dan “simpele” link pagina’s. Zoeken op accommodatie naam in Google geeft vrijwel zonder uitzondering een pagina van een beoordelingssite als eerste resultaat.

Deze trend is Corendon ook opgevallen en dus stapt Corendon in de vakantiebeoordelingen. Ze doen dit met een schijnbaar onafhankelijk merk: VakantieInformatie.nl. Deze site is op dit moment nog in ontwikkeling. De officiƫle lancering zal in maart van dit jaar zijn.
Overigens heeft Jiba een grote vinger in de pap bij de twee grootste beoordelingssites van Nederland. Zoover is van Netmatch (partner van Jiba) en Vakantiereiswijzer is van Selector (heeft Jiba belang in, onduidelijk hoeveel precies).

Ondertussen werkt Zoover hard om de grootste beoordelingssite van Nederland te worden en volgens Alexa (niet erg betrouwbaar overigens) zijn ze dat al. Zoover zet zelfs televisie reclame in om meer bekendheid te genereren. Met de launch van de beoordelingssite van Corendon kan het wel eens oorlog worden in vakantie beoordelingsland.

Datum artikel: 25-01-2007 OnderzoekZie ook:

Een reactie toevoegen over De kwaliteit van een bezoeker

ATP vakanties