vakantie informatie

Bagagetoeslag: Hoeveel kost bagage nou eigenlijk?

Met de stijgende (prijs) concurrentie van low cost airlines, zien we het fenomeen bagagetoeslag steeds vaker opduiken.
Ryanair, berucht om zijn verborgen toeslagen, heeft zelfs een bagage verwerkingskosten bedacht als extra kosten. U betaalt er dus ook voor om uw bagage op de band te zetten bij het inchecken (€ 5 per vlucht). Dan komt er nog de koffer zelf € 10 per vlucht, heeft u een tweede en/of derde tas of koffer? Dan kost deze € 20 per vlucht. De tickets zelf zijn in ieder geval betaalbaar…

Maar wat kost het een vliegmaatschappij nu om uw koffer van gemiddeld 20 kilo te vervoeren? € 7,50 per koffer per vlucht, volgens berekeningen van The Wall Street Journal. € 7,50 is toevallig ook de gemiddelde bagagetoeslag. Maar bij het inchecken van een tweede koffer, ski-materiaal of golfclubs wordt veel meer berekend. Hier pakken de vliegmaatschappijen dan ook kleine beetjes winst op de toeslag.

Handbagage koffer

Voor korte vluchten is het dus steeds interessanter om gebruik te maken van een handbagage koffer (cabine bagage), dit is een koffer die exact voldoet aan de regels van handbagage zodat u deze mee kan nemen in het vliegtuig. De koffer mag niet meer dan 10 kilo wegen en mag de maximale afmetingen van 55 cm x 40 cm x 20 cm niet overschrijden. Let er wel op dat u bepaalde items (schaar, mes, etc.) nooit mee mag nemen in uw handbagage en sommige zaken (zoals vloeistoffen) alleen in transparante zakjes. Kijk even op de website van uw luchtvaartmaatschappij om te kijken welke regels er gelden.
Als u slim pakt dan heeft u precies wat u nodig heeft, maar niet de kosten en niet de urenlange wachtrij bij de bagageband. Misschien binnenkort maar eens een stuk over het handig inpakken van je handbagage koffer.

Datum artikel: 1-12-2008 OnderzoekZie ook:

Eén reactie op Bagagetoeslag: Hoeveel kost bagage nou eigenlijk?

  1. Martina-online
    13-12-2009 03:38
    1

    zeer interessant, bedankt

Een reactie toevoegen over Bagagetoeslag: Hoeveel kost bagage nou eigenlijk?

ATP vakanties