vakantie informatie

All-inclusive vakantie vaak een teleurstelling

All inclusiveVakanties waarin de all-inclusive formule geboekt wordt, draaien vaak uit op een teleurstelling. Ruim eenderde van de bezoekers van Zoover.nl geeft de accommodatie een onvoldoende voor de prijs/kwaliteit verhouding. De klachten gaan vaak over de kwaliteit van het eten en het feit dat er voor sommige faciliteiten toch nog bijbetaald moest worden.

Uit een analyse van 200 beoordelingen van all-inclusive hotels op Zoover.nl bleek dat liefst 67 mensen de vakantie achteraf de prijs niet waard vonden. Zij gaven de accommodatie op het criterium prijs/kwaliteit een 5 of lager. De service in het hotel is daarnaast bij 28 procent van de beoordelingen onder de maat.

De vakantieganger is het meest ontevreden over de kwaliteit van het eten en drinken. Dit is vaak eenzijdig of koud. In sommige gevallen was het zelfs niet bij de prijs inbegrepen. Alle beoordelingen werden in augustus ingevuld en hadden betrekking op een vakantie in de zomer van 2006.

Naar aanleiding van deze resultaten heeft Zoover de bezoekers gevraagd of de all-inclusive vakantie na een aantal keer gaat vervelen. Uit de ruim 1300 reacties bleek dat 42 procent van de all-inclusive vakantiegangers hiermee instemt. Een ruime meerderheid, 58 procent, was het echter niet met de stelling eens.

Bezoekers werd ook gevraagd waarom ze voor een all-inclusive vakantie kozen. Bijna de helft (49%) van de vakantiegangers kiest hiervoor, omdat de kosten zo beter in de hand blijven. Een andere, veel genoemde, reden (45%) is dat het ‘lekker makkelijk’ is.

Datum artikel: 8-09-2006 OnderzoekZie ook:

Een reactie toevoegen over All-inclusive vakantie vaak een teleurstelling

ATP vakanties