vakantie informatie

Niet bellen bordjes vervangen oude rookverbod bordjes

No MobileDe bekende bordjes ‘niet roken’ zijn inmiddels in onbruik geraakt, nu veruit de meeste grote maatschappijen sigaren en sigaretten aan boord uit de vliegtuigen hebben verbannen. In oudere toestellen worden deze bordjes weldra vervangen door ‘niet bellen’. In nieuwe vliegtuigen van Airbus worden de aanduidingen standaard ingebouwd.

De nieuwe bordjes zullen aangaan tijdens de start en weer uitgaan als een bepaalde hoogte is bereikt. Ook tijdens de landing moet de telefoon worden uitgeschakeld. Deze maatregel wordt getroffen om te voorkomen dat de mobieltjes contact gaan leggen met gsm-masten op de grond, zo meldde een woordvoerder van OnAir tegenover de Amerikaanse website Silicon.com.

Air France zal begin volgend jaar als eerste vliegmaatschappij de satelliet-gebaseerde communicatietechnologie van OnAir gaan toepassen, gevolgd door het Britse BMI en de maatschappij TAP uit Portugal.

De technologie van OnAir (een samenwerkingsverband tussen Airbus en Sita) stelt mensen aan boord van het vliegtuig in staat stelt met hun eigen mobieltje te bellen en te sms’en. Een minuut bellen zal ruim een euro gaan kosten.

Boeing heeft, net als Airbus, veel geld en energie gestoken in z’n eigen mobiele breedbanddienst in vliegtuigen: Connexion.

Overigens heeft dezelfde website: Silicon.com een onderzoek gedaan onder 1100 van haar lezers om te ontdekken wat de passagiers van het idee vinden om straks in het vliegtuig te kunnen bellen. Conclusie: ruim 75% denkt dat mobiel bellen in het vliegtuig enorm irritant zal zijn. 15% denkt dat door het toestaan van mobiel bellen in het vliegtuig de agressie tussen passagiers enorm toe zal nemen. Slechts 6% lijkt het wel een goed idee en voor 4% maakt het niet uit.

Datum artikel: 9-08-2006 Onderzoek



Zie ook:

Een reactie toevoegen over Niet bellen bordjes vervangen oude rookverbod bordjes

ATP vakanties