vakantie informatie

‘Zoekgeraakte bagage kost luchtvaart 2,5 miljard per jaar’

koffer vast Zoekgeraakte bagage kost de luchtvaart wereldwijd 2,5 miljard dollar op jaarbasis. In totaal raken op luchthavens per jaar dertig miljoen koffers en tassen kwijt, waarvan er 204.000 zelfs nooit meer worden teruggevonden. Dat concludeert SITA, een Zwitsers IT-bedrijf dat zich bezig houdt met gegevens over kwijtgeraakte bagage in 220 landen en gebiedsdelen.

Volgens SITA verslechtert de situatie wat betreft bagage aan beide zijden van de Atlantische Oceaan. De belangrijkste oorzaken zijn overvolle luchthavens, korte omdraaitijden, toegenomen interlining, veiligheidsreguleringen en grotere passagiers- en bagagevolumes, waardoor vertragingen ontstaan en afhandelingprocedures worden bemoeilijkt.

De grote schade die luchtvaartmaatschappijen ondervinden door te laat aangekomen bagage, is toe te schrijven aan de hoge kosten om de bagage alsnog naar de passagier te zenden. Overigens krijgt de reiziger in 99 procent van de gevallen alsnog zijn koffer of tas thuisbezorgd.

Via: Luchtvaartnieuws.nl

Datum artikel: 21-03-2006 LuchtvaartZie ook:

Eén reactie op ‘Zoekgeraakte bagage kost luchtvaart 2,5 miljard per jaar’

  1. gerda nijland
    15-09-2010 19:22
    1

    Goede avond ikben mijn koffer van 30 aug al kwijt mijnvlucht was mmet rayniar alicante . Want ik heb nog steeds geen bericht en kunt u mij vertellen wat de vergoeding is.want , ikga 4okt al weer weg ik wilde de reis annuleren maar dat koste me 40 procent van de reissom.

Een reactie toevoegen over ‘Zoekgeraakte bagage kost luchtvaart 2,5 miljard per jaar’

ATP vakanties