vakantie informatie

Woede om actie Transavia

transaviaMet haar “tickets voor 1 euro” actie heeft Transavia de woede van o.a. de Consumentenbond en de politiek op de hals gehaald.
Volgens de bond maakt Transavia zich schuldig aan misleiding omdat in de stuntprijs de belastingen en toeslagen niet zijn meegenomen. De organisatie gaat een klacht indienen bij de Reclame Code Commissie.

Gisteren verschenen advertenties van Transavia, waarin 50.000 vliegreizen naar o.a. Berlijn en Londen werden aangeboden voor 1 euro. Wie echter probeert zo”n ticket te boeken op de website van Transavia komt bedrogen uit. Met belastingen en toeslagen erbij moet voor een retour al snel 80 euro worden betaald.

Woordvoerster Juliette Oolders van de Consumentenbond reageert woedend: “Het is schandalig dat dit nog steeds gebeurt. Door reisorganisaties en luchtvaartmaatschappijen is pas afgesproken dat er een einde moet komen aan de ondoorzichtige prijzen. De gedragscode ligt nota bene klaar om ondertekend te worden!”

Ook de politiek pleit voor meer transparante prijzen. De PvdA is het zat dat consumenten gepaaid worden met goedkope prijzen voor vakanties, elektronica of hotelovernachtingen, die in de praktijk duurder uitvallen omdat tal van belastingen, verwijderingsbijdragen en andere kosten niet in de geadverteerde prijzen zijn meegerekend.

Transavia reageerde gisteren gelaten op de kritiek. “Als prijsvechter moet je af en toe een stunt bedenken om je imago vast te houden”, stelt een woordvoerster. “Zo’n actie spreekt mensen aan. Op het moment dat ze de vlucht werkelijk boeken, hebben ze allang gezien dat er nog belastingen en toeslagen bijkomen.

Uit: De Telegraaf

Datum artikel: 12-07-2006 LuchtvaartZie ook:

Een reactie toevoegen over Woede om actie Transavia

ATP vakanties